Aktuelno iz kulture

Henri Kavil dobio zamenu: DC Studio konačno predstavio novog Supermena

Komentari

Autor: Variety

28/06/2023

-

21:14

Henri Kavil dobio zamenu: DC Studio konačno predstavio novog Supermena
Henri Kavil dobio zamenu: DC Studio konačno predstavio novog Supermena - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

DC studio konačno je odabrao glumce koji će tumačiti uloge Supermena i Lois Lejn u novom filmu o "čoveku od čelika".

Umesto Henrija Kavila, koji se poslednji nosio crveni plašt, dolazi 29-godišnji Dejvid Korensvet, poznat po ulozi u hororu "Perl" Taja Vesta, dok će novinarku Lois Lejn igrati Rejčel Brosnan, piše Variety.

U novom filmu Džejmsa Gana "Superman: Legacy" glavnu ulogu trebalo je ponovo da igra Henri Kavil, ali je na kraju odlučeno da do toga ipak ne dođe.

Tanjug AP/Chris Pizzello, Evan Agostini/Invision/AP, File

 

Gan režira projekat na osnovu scenarija koji je sam pisao, a koji će se baviti Supermenovim počecima kao novinara i superjunaka na Zemlji. Premijera je zakazana za 11. jul 2025. godine.

Ovo je veliki uspeh za Korensveta, koji će se uskoro naći i pored Natali Portman u novoj "Dama u Jezeru" koja će se prikazivati na Apple TV+.

Brosnahan iza sebe ima niz uspešnih uloga, među kojima je naslovna rola u Amazonovoj hit seriji "The Marvelous Mrs. Maisel", a igrala je i uz Benedikta Kamberbača u "Kuriru" i Kristofera Volca i Vilema Dafoa u vesternu "Dead For a Dollar".

Podsećamo, prvobitno je ulogu Supermena trebalo ponovo da dobije Henri Kavil, ali je nakon sastanka sa šefovima DC studija Džejmsom Ganom i Piterom Safranom, glumac napisao da ima "tužne vesti" nakon što je došlo do promene pravca u kom producenti žele da se kreće lik čuvenog superjunaka.

profimedia

 

"Nakon što mi je studio rekao da najavim svoj povratak još u oktobru... ova vest mi nije lako pala, ali takav je život. Promena mišljenja je nešto što se dešava. Poštujem to. Džejms i Piter rade na tome da izgrade univerzum, i želim njima i svima uključenima u to svu sreću", napisao je glumac.  

Kevil je naveo da je prošao njegov red da nosi superjunakov plašt, ali da "Supermen ostaje, kao i ono što zastupa".  

"Bila je zabavna vožnja sa svima vama, i uzbrdo i nizbrdo", poručio je Kevil.

Komentari (0)

Kultura