Reflektor

Univerzal platio 400 miliona dolara za snimanje nastavka kultnog "Isterivača Đavola"

Komentari

Autor: Guardian

27/07/2021

-

19:11

Univerzal platio 400 miliona dolara za snimanje nastavka kultnog "Isterivača Đavola"
Univerzal platio 400 miliona dolara za snimanje nastavka kultnog "Isterivača Đavola" - Copyright Prinstscreen YouTube/Bartholomew Smutz

veličina teksta

Aa Aa

Universal je za impresivnih 400 miliona dolara kupio prava za snimanje nastavka priče o "Isterivaču đavola" i to kao sasvim nove trilogije. 

Elen Berstin, koja je u originalnom filmu iz 1973. godine igrala Kris Meknil, vraća se svojoj ulozi, dok će oca koji traži usluge isterivača đavola za svoju zaposednutu ćerku, igrati Lesli Odom Mlađi, piše Gardijan.

Prvi deo nove trilogije trebalo bi da se nađe u bioskopima u oktobru 2023. godine.

Režija će biti poverena Dejvidu Gordonu Grinu, koji je takođe radio na novoj trilogiji "Noć veštica" u kojoj Džejmi Li Kurtis reprizira svoju ulogu Lori Stroud. 

Prvi deo nove "Noći veštica" je tokom 2018. zaradio preko 255 miliona dolara, a nastavak bi premijerno trebalo da bude prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji.

Iz Univerzala kažu da su novi filmovi "interesantan nastavak" originalnog filma, koji je svojevremeno zaradio 440 miliona dolara u bioskopima i osvojio Oskara za najbolji adaptirani scenario.

Raniji pokušaji da se snime nastavci i prednastavci "Isterivača đavola" nisu uspeli da osvoje ni publiku ni kritiku i neće biti uzeti u obzir u osmišljavanju scenarija nove trilogije.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura