Reflektor

VIDEO Prvi trejler "najličnijeg" Sorentinovog filma "Božja ruka"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

24/08/2021

-

08:51

VIDEO Prvi trejler "najličnijeg" Sorentinovog filma "Božja ruka"
VIDEO Prvi trejler "najličnijeg" Sorentinovog filma "Božja ruka" - Copyright Printscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks je objavio prvi trejler najnovijeg filma Paola Sorentina "Božja ruka" koji izgleda baš onako kako biste očekivali od ovog reditelja.

Novo ostvarenje uglednog reditelja biće premijerno biti prikazano na Venecijanskom filmskom festivalu koji će se održati od 1. do 11. septembra.

"Božja ruka" je duboko ličan film koji je reditelj napisao, režirao i producirao, a fotografiju potpisuje Darija D'Antonio, koji je radio i na "Velikoj lepoti", Sorentinovom filmu koji je nagrađen Oskarom.

Za muziku je zadužen rediteljev dugogodišnji kompozitor Lele Marčiteli, dok su uloge poverene Filipu Skotiju, Toniju Servilu i Terezi Saponandželo. 

"Božja ruka" prikazivaće se na Netfliksu, a ovako glasi zvanični sinopsis: "Od Oskarom nagrađenog reditelja i scenariste Paola Sorentina, dolazi priča o brodolomu i oslobađanju jednog mladića osamdesetih godina u Napulju. "Božja ruka" prati Fabijeta Šisu, neobičnog italijanskog tinejdžera čiji se život i ekscentrična porodica odjednom okreću naglavačke - prvo nakon dolaska fudbalske legende Dijega Maradone, a onda šokantnom nesrećom u kojoj Maradona slučajno spasava Fabijeta i određuje mu sudbinu. Sorentino se vraća u svoj rodni grad da ispriča svoju najličniju priču o sudbini i porodici, sportu i filmu, ljubavi i gubitku".

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura