Reflektor

"Čudo svetog Georgija" otvara "Teatar na raskršću": Festival traje do 14. septembra, a poznata je i procedura ulaska

Komentari

Autor: Ljiljana Pavlović, Eurones Srbija

07/09/2021

-

13:52

"Čudo svetog Georgija" otvara "Teatar na raskršću": Festival traje do 14. septembra, a poznata je i procedura ulaska
"Čudo svetog Georgija" otvara "Teatar na raskršću": Festival traje do 14. septembra, a poznata je i procedura ulaska - Copyright Vladan Damjanović

veličina teksta

Aa Aa

Drugo izdanje pozorišnog festivala "Teatar na raskršću" biće svečano otvoreno večeras (7. septembra) u Narodnom pozorištu Niš, gde će se do 14. septembra odigrati devet predstava iz Srbije i regiona.

Prve festivalske večeri biće izvedena predstava "Čudo svetog Georgija" u režiji Nikole Zavišića i prema motivima istoimene drame Rusomira Bogdanovskog, a koja je rađena u koprodukciji niškog Narodnog pozorišta i pozorišta iz Plevena (Bugarska) i Arada (Rumunija).

Već sutra je na programu drama "Za sada je sve OK" u režiji Snežane Trišić, a dan kasnije komad Beogradskog dramskog pozorišta "Dan kada ja nije više bilo ja". U okviru takmičarskog programa pred publikom će biti izvedene i predstave: "Ko je ubio Dženis Džoplin", "Život je san", "Kons: Novo doba" i "Pazi na prazninu".

Promo

 

U okviru pratećeg programa, biće izvedena kratka predstava "Heroji 4:33", kao i hrvatska drama "Saundtrek za film koji nije snimljen" u kom glumi i srpski muzičar Kralj Čačka, a predstava će se igrati u dvorištu univerziteta - bašti Banovine.

Na festivalu će biti organizovane i promocije časopisa za pozorišnu umetnost "Scena" i "Teatron", kao i izdanja Sterijinog pozorja, knjige "Intertekstualna pletisanka: O konstituciji lika Laze Kostića" i monografije posvećene Nebojši Glogovcu.

Na zatvaranju festivala, u čast nagrađenih biće izveden projekat Andree Gavriliju "Recept za savršenstvo u nekoliko koraka koji ne vode nikuda" (Severni Teatar Satu Mare iz Rumunije).

Prema rečima organizatora, na "Teatar na raskršću" moći će da uđu oni koji imaju potvrdu o vakcinaciji, preležanom kovidu (potvrdu ne stariju od 6 meseci) ili negativan PCR test (ne stariji od 72 sata). Posetioci mogu posetiti festival i uz potvrdu o negativnom brzom antigenskom testu, koji nije stariji od 48 sati. Takođe, obavezno je nošenje zaštitne maske.

Komentari (0)

Kultura