Reflektor

Filmska smotra "Bašta Fest" od 1. do 4. jula u okolini Bajine Bašte

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2021

-

19:23

Filmska smotra "Bašta Fest" od 1. do 4. jula u okolini Bajine Bašte
Filmska smotra "Bašta Fest" od 1. do 4. jula u okolini Bajine Bašte - Copyright bastafest.com

veličina teksta

Aa Aa

Osmo izdanje međunarodnog festivala kratkog igranog filma "Bašta Fest" biće održano od 1. do 4. jula na planini Tari i jezerima Zaovine i Perućac, u okolini Bajine Bašte, saopštili su organizatori događaja.

Festival će otvoriti mladi glumac ili glumica, umetnik koji je obeležio prethodnu godinu, dok će ga zatvoriti debitantski dugometražni film domaćeg reditelja, koji je izabrala umetnička direktorka i selektorka programa Maja Šuša.

Slogan ovogodišnjeg festivala je "Oflajn", te se time pozivaju gosti događaja da isključe svoje telefone i kompjutere i uživaju u druženju i zajedničkom gledanju filmova na velikom platnu pod otvorenim nebom.

Za ovu filmsku smotru prijavljeno je čak 1.200 naslova iz prethodne dve godine, jer je pandemijsko izdanje bilo samo onlajn.

Pored takmičarskog programa, biće održana i radionica za mlade filmske stvaraoce "Bašta Pitć", za koju su prijave otvorene do 5. juna.

U cilju unapređenja sveta oko nas, tim "Bašta Festa" odlučio je da od ove godine glasnije i aktivnije govori o problemu očuvanja i zaštite životne sredine, stoga neće štampati promotivne materijale, a tokom festivala će na svim lokacijama biti moguća reciklaža nastalog otpada.

Kako navode organizatori, pre samo osam godina Bašta Fest je bio ideja entuzijasta, koja je za cilj imala doprinos kulturnom životu malog grada u Srbiji.

Danas je ovaj festival jedan od najboljih primera decentralizacije kulture u našoj zemlji, uz nameru da u Bajinu Baštu uvek stigne najkvalitetniji filmski program mladih autora.

Komentari (0)

Kultura