Reflektor

Ivanka, Mrle i Prlja u pesmi o strasti življenja koju treba tu i tamo ponovo reanimirati

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/02/2022

-

16:46

Ivanka, Mrle i Prlja u pesmi o strasti življenja koju treba tu i tamo ponovo reanimirati
Ivanka, Mrle i Prlja u pesmi o strasti življenja koju treba tu i tamo ponovo reanimirati - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Pesma "Tvoje su priče Eiffelov toranj" nastala je u muzičkoj radionici MrLee & Ivanesky - Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević, ali sada u vokalnoj saradnji s drugom kreativnom polovinom sastava "Let 3" - Zoranom Prodanovićem Prljom.

"Ivanka i ja imamo predivne glasove i bilo je pitanje trenutka kad ćemo ih sjediniti u nekoj pesmi. I eto, stigao je i taj trenutak. Meni je posebno ovo jedna od najdražih vokalnih saradnji iz više razloga. Kao prvo pesma mi je baš srcu mila, kao drugo celi proces nastanka i realizacije je iz sfere `više od igre`, a kao treće baš sam srećan što sam dobio priliku podeliti mikrofon s velikom prijateljicom i umetnicom, takve trenutke treba ceniti i biti zahvalan na njima. Dodao bih i to da sam srećan zbog toga što smo Ivanka i ja u ovoj pesmi tačno ono što jesmo, ni prepametni ni preglupi", poručio je Prlja.

Dugo se tražila pesma koja bi bila stvarni duet sa "nepretencioznim hrvatskim tematskog zapleta" i, dodaje Ivanka, "evo nas na ovoj priči dvoje ljudi koji umorni od života ipak odluče još jednom da pokušaju nešto da pokrenu". Ona dodaje da govori o strasti življenja i kako je treba tu i tamo ponovo reanimirati.

"Prljin vokal je predivan, Mrletov doprinos velik, a moja sreća ostvarena! Pesma je na hrvatskom i nema skriveno značenje. Tačno piše što jeste - da su naše priče Ajfelov toranj", kaže Ivanka.

Promo

 

Pesmu je i ovog puta ekranizovao art direktor Saša Hess, sa kojim kreativni dvojac sarađuje već neko vreme, navode iz izdavačke kuće "Dallas Records". Tekst potpisuje Ivanka Mazurkijević, muziku su radili Ivanka i Mrle, a aranžman i produkciju Mrle koji za pesmu kaže kako je nastala dok se vozio u liftu prema vrhu Ajfelovog tornja.

Promo

 

"Zamišljao sam kako pucaju sajle koje vuku lift prema gore, pa se lift u tili čas poput rakete zabija u koru zemlje i ulazi u njenu utrobu. Odjednom se otvaraju vrata i ulazimo u svet čudovišta, gde i sami postajemo bića od kamena, ali snaga majke zemlje toliko je jaka da u okaminama eruptivno budi ljubav."

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura