Reflektor

Šerbedžija zakazao druženje 11. jula u Botaničkoj bašti u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

10/06/2021

-

18:26

Šerbedžija zakazao druženje 11. jula u Botaničkoj bašti u Beogradu
Šerbedžija zakazao druženje 11. jula u Botaničkoj bašti u Beogradu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Rade Šerbedžija sa svojim bendom Zapadni kolodvor će u subotu, 11. jula, održati dugo očekivani koncert u posebnom ambijentu Botaničke bašte.

U Beograd će Šerbedžija stići iz Londona, gde snima novu seriju, "Slow Horses", rame uz rame sa izuzetnim glumcima. I baš pred beogradskom publikom, odabrao je da održi svoj prvi koncert u Srbiji ove godine.

Posle otkazanih novogodišnjih koncerata, održao je samo jedan virtuelni koncert početkom aprila, a po reakcijama ljudi iz celog sveta bilo je jasno koliko svima nedostaju koncerti i emocije koje Šerbedžija nesebično deli sa publikom.

Krajem prošle godine izdao je novi album "Ne okreći se sine", tako da će 11. jula po prvi put pred beogradskom publikom uživo izvoditi pesme sa novog albuma koji se već našao na vrhu najprodavanijih u regionu.

"Moj novi album `Ne okreći se sine` je poruka prijateljstva i ljubavi. Pevam pesme nove, pesme stare, pesme moje i pesme mojih prijatelja, a sve su to pesme o ljubavi… pune boli, čežnje, strepnje, nade, kao i čitav ovaj naš život. A život nije što i polje preći. To je i poruka ovima koji dolaze posle nas, da tu stazu koju je moja generacija prešla, pređu na svoj način. Zato `Ne okreći se sine, budi mi jači sine`", napisao je Šerbedžija.

Album sadrži ukupno 11 pesama koje su odsvirali članovi prateće grupe Zapadni kolodvor i specijalni gosti, a među autorima su i Husein Hus Hasanefendić koji je napisao hit "Eto pjesma", Damir Urban autor teksta za pesmu "Govorila je tako tiho, tiho, tiho", "Ostala si uvijek ista" Đorđa Novkovića i Željka Sabola i mnogi drugi. Svoj autorski pečat je ostavio na pesmama "Ne okreći se sine" i "Šeherezada".

Na repertoaru koncerta u Botaničkoj bašti će se naći i drugi veliki hitovi koje Šerbedžija izvodi sa Zapadnim kolodvorom.

Podsetimo, Šerbedžija je bio specijalni gost ovogodišnjeg Festa, budući da mu je pripala festivalska nagrada "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Zvezda jugoslovenske kintematografije, sa ostvarenom zavidnom karijerom u inostranstvu, na Festu je predstavio i novo ostvarenje u kom igra glavnu ulogu, "Ribanje i ribarsko prigovaranje" u režiji Milana Trenca.

Ulaznice za koncert Radeta Šerbedžije su u prodaji od 10. juna na svim prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs i Gigstix, po ceni od 1.900 dinara za stajanje i 2.700 dinara za sedenje.

Komentari (0)

Kultura

Ujedinjeni festivali Srbije dobili zeleno svetlo od Kriznog štaba: Četiri uslova za prisustvo na koncertima
Novi talas iza "gvozdene zavese": I četiri decenije kasnije o "Paket aranžmanu" govorimo sa strahopoštovanjem
Četvrti festival debitantskog filma od 1. do 4. jula u Ravnom Selu
Ekskluzivna projekcija filma i razgovor sa Krekom u Dvorani Kulturnog centra Beograda
Sud u NJujorku otvorio put za izručenje Vajnstina Kaliforniji
"Đavo nosi Pradu" 15 godina kasnije: Meril Strip priznala da je plaćala cenu šefovanja, dok su se drugi zabavljali na snimanju
Direktor Arsenala: Očekuje nas leto puno koncerata, ali oporavak muzičkog biznisa biće tek tokom 2022.