Reflektor

Počinje ArtLink festival: Gradovi festivali, umetnici za prirodu

Komentari

Autor: Euronews

14/06/2021

-

14:55

Počinje ArtLink festival: Gradovi festivali, umetnici za prirodu
Počinje ArtLink festival: Gradovi festivali, umetnici za prirodu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Ovogodišnji ArtLink festival počinje sutra, 15. juna, a kroz muzičke nastupe i sinergiju sa kulturnim nasleđem i prirodom, zajedno sa najtalentovanijim umetnicima iz Srbije, regiona i sveta, predstaviće jedinstven koncept umetničkog festivala "Gradovi festivali, umetnici za prirodu".

"Umetnički koncept festivala ima za cilj da se uključe umetnici, zajednica, institucije i preduzeća na lokalnom nivou kako bi se podigla svest o važnosti i vrednosti očuvanja prirode. Umetnički dijalozi inspirisani kulturnim nasleđem i prirodom, novi muzički ansambli, inovativne umetničke izložbe na otvorenom, kreativne radionice, kampanje i performansi uz moto "Umetnici za prirodu" održavaće se uživo u četiri grada", navode organizatori.

Program festivala, koji traje do 11. septembra, odvijaće se i na četiri tvrđave u Srbiji - Beogradskoj, Golubačkoj, Pirotskoj i Petrovoradinskoj sa idejom da se promoviše kulturno nasleđe.

Simfonijski orkestar RTS i maestro Bojan Suđić otvoriće 15. ArtLink festival koncertom koji će biti održan 15. juna u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Kao solistkinja nastupiće violinistkinja Una Stanić.

Info pult festivala i kampanje "Umetnici za prirodu" biće otvoren na Kalemegdanskoj tvrđavi kod Muzičkog paviljona 15. juna u 17 časova, gde će se održati eko radionice za najmlađe Beograđane na temu reciklaže.

Tom prilikom, besplatne ulaznice za koncert u dvorani Kolarčeve zadužbine moći će da se podignu uz limenku.

"ArtLink festival tokom celog leta imaće specijalni kontejner za reciklažu koji je postavljen u saradnji sa Beogradskom tvrđavom, Ardagh grupom, Gradskim zelenilom i Gradskom čistoćom", dodaju iz organizacije festivala.

U okviru ArtLink festivala, na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine nastupiće vrhunski evropski umetnici danski duo Tanja Zapolski i Toke Meldrup (Møldrup), pijanista Vaško Dantaš (Vasco Dantas) iz Portugala, francuski pijanista Mišel Dalberto (Michel), italijanski pijanista Alberto Fero (Ferro), Kamerata Balkania (Camerata) i Kamerata Akademika (Camerata Academica) sa Stefanom Milenkovićem.

Na koncertima na otvorenom nastupiće i gitarista Vojin Kocić sa gudačkim ansamblom, mladi talenti ArtLink festivala i drugi gosti. 

Komentari (0)

Kultura