Reflektor

Beogradske priče: Ljubavna šetnja, stazom Miloša Crnjanskog i Vide Ružić

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2021

-

16:53

Beogradske priče: Ljubavna šetnja, stazom Miloša Crnjanskog i Vide Ružić
Wikipedia.org - Copyright Wikipedia.org

veličina teksta

Aa Aa

Priču o velikoj ljubavi Miloša Crnjanskog i Vidosave Ružić, jednu od osam u okviru inicijative turističkih šetnji pod nazivom "Beogradske priče", publika će imati prilike da čuje svake subote, saopštili su organizatori.

Ovu inicijativu pokrenula je grupa iskusnih vodiča čiji je cilj da prestonicu Srbije predstave na drugačiji i nesvakidašnji način, te su tim povodom organizovali četvorodnevne dvosatne šetnje gradom tokom kojih će prisutni moći da čuju razne zanimljive priče.

Prva u nizu ovih šetnji održava se četvrtkom i nosi naziv "Zadužbinari plemeniti ljudi velikog srca", a petkom će biti reči o znamenitim ženama kroz šetnju "Dame, od mnogih hrabrosti stvorene".

Pored priče o ljubavi Miloša Crnjanskog, subotom će zainteresovani imati prilike da čuju zanimljivosti o Beogradu u doba Rimljana kroz "Šetnju Antičkim Singidunumom", o Velikom ratu i istorijatu zabave u prestonici do Drugog svetskog rata ("Kuda ćemo večeras?"), dok će završnicu dana obeležiti šetnja "Zemun - opština ili grad".

Nedelja je vreme za otkrivanje novih stvari o Beogradskoj tvrđavi i parku Kalemegdan, za "Tajne starog Zemuna" i obilaženje Ulice kralja Petra i istoriju grada "U hiljadu koraka".

Komentari (0)

Kultura