Reflektor

Nebojša Dugalić: U "Braniocu" ćemo videti koliko je teško dokazati nevinost, ali i krivicu

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2021

-

12:30

Nebojša Dugalić: U "Braniocu" ćemo videti koliko je teško dokazati nevinost, ali i krivicu
Nebojša Dugalić: U "Braniocu" ćemo videti koliko je teško dokazati nevinost, ali i krivicu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Poznati glumac Nebojša Dugalić bio je gost nove epizode serijala "Tanjug Reflektor" u kojoj je otkrio da u novoj televizijskoj seriji "Branilac" igra našeg čuvenog advokata Slobodana Subotića.

Dugalić naglašava da je serija "Branilac" u režiji Jelene Svetličić i Gojka Despotovića zamišljena kao dokumentarna drama koja predstavlja čuvene advokatske odbrane.

"U svakoj epizodi serije `Branilac` možemo pratiti logiku zločina i logiku otkrivanja zločina. Osim što osvetljava advokatske bravure, serija se može posmatrati kao neka vrta igranog programa", rekao je Dugalić i dodaje da je veoma zanimljivo zaviriti u prostor neke stvarnosti u koju nemamo stalno uvid.

Veoma je taško, kako kaže, dokazati svoju nevinost, ali i bilo čiju krivicu.

"Obilje građe i svedočanstava umeju da povuku ceo proces u jednu stranu, a onda jedan momenat obrne sve u sasvim drugom smeru. Kada se kao glumac suočite sa sudskim procesima to ga podseti na analizu drame u pozorištu", kazao je Dugalić i dodao da je otkrivalačka strast srodna kod advokata i glumaca.

Slavni glumac sa velikim uspehom tumači lik Milojevića u gledanoj TV seriji "Državni službenik".

Za njega nema sumnje da je veliki uspeh serije zasnovan na činjenici da se prvi put zavirilo u sistem državne bezbednosti.

"Osvetlili smo deo mehanizama po kojima ta služba funkcioniše i delom pokazali koje se sve sile prelamaju unutar samog sistema. Publika je imala prilike da vidi da stvari nimalo nisu jednostavne i nimalo ne liče na naš uobičajni doživljaj te službe. Mnogi ljudi iz službe su me zvali i čestitali zbog načina na koji smo prestavili događanja unutar sistema i to je za mene veliki kompliment", rekao je Dugalić.

Komentari (0)

Kultura