Reflektor

Čuveni basista Rišar Bona i pijanista Alfredo Rodriges stižu u Beograd: Muzika je škola koja se nikada ne završava

Komentari

Autor: Euronews

09/07/2021

-

15:39

Čuveni basista Rišar Bona i pijanista Alfredo Rodriges stižu u Beograd: Muzika je škola koja se nikada ne završava
Adam Hart - Copyright Adam Hart

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najcenjenijih basista na svetu Rišar Bona nastupiće prvi put u Srbiji zajedno sa pijanistom Alfredom Rodrigesom i bendom na koncertima koji su zakazani za 13. i 14. na Kalemegdanu i to u sklopu programa "Musicology Sessions".

Ulaznice su u prodaji (prodajna mesta Tickets u beogradskom Domu Omladine I Ušće Šoping centru), a poseban popust očekuje studente Fakultera muzičke umetnosti i đake muzičkih škola iz Srbije, koji uz važeći indeks ili đačku knjižicu budu kupovali karte.

"Oduvek muzika nas je spajala, na različite načine. I zaista, u jednom svom intervjuu Bona je izjavio da muzika ima moć da leči ljudi. Da nas ujedinjuje. I da može doneti mir u svetu kroz iskrene saradnje. Vođeni rečima jednog od najcenjenijeg basiste na svetu, rešili smo da naše buduće muzičare obradujemo popustom za ulaznice na koncerte ova dva sjajna umetnika.

`Musicology Session` je oduvek želeo da koncerte svetskog kalibra, po mnogo pristupačnijim cenama nego u svetu, približi našim mladim studentima sa Fakulteta muzičke umetnosti i đacima muzičkih škola iz cele Srbije. Jer, osim što nam je bilo bitno da đaci I studenti mogu sebi da priušte kvalitetne muzičke događaje važno nam je bilo da baš taj kvalitet bude dostupan svima", navode organizatori iz BitefArtCafea.

Adam Hart

Popust na ulaznice za studente FMU i učenike muzičkih škola u Srbiji

Prema rečima organizatora, ukoliko studenti i đaci nisu iz Beograda, i nisu u prilici da kupe karte na pomenutim prodajnim mestima, uz indeks ili đačku knjižicu svoju ulaznicu mogu nabaviti i pre početka koncerta na ulazu na letnju scenu BitefArtCafea.

Na mladima muzika ostaje

Bona, basista, pevač i kompozitor koji je i odrastao u muzičkoj porodici, a jedno vreme je bio i profesor džeza na Univerzitetu u Njujorku, laureat je i nagrade "Gremi", ali je dobitnik i "Victoires du Jazz Award" za najboljeg internacionalnog umetnika 2004.

"Danas je umetnicima na raspolaganju toliko alata za uspeh. Ali najvažniji alat je vežba. Uvek kažem da je izvrsnost ponavljanje. Uvek treba vežbati da biste postali bolji muzičar svakog dana. Još uvek učim i volim učenje", poručuje Bona.

Komentari (0)

Kultura