Nauka

Počeo Naučni piknik u Beogradu: Eksplodirajuća otkrića, Zeleni influenseri i šumski bioskop za sve generacije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/05/2024

-

11:36

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Treći Naučni piknik za sve uzraste održava se danas i sutra pod sloganom "Misli zeleno" u Arboretumu Šumarskog fakulteta u Beogradu. Pored 18 interaktivnih naučnih prezentacija, radionica i izložbi sa čak 130 predavača, posetioce očekuje i naučni šou na bini. 

Program je u 11 časova otvorila Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta, a Milan Popović, koordinator Naučnog piknika, za Euronews Srbija nakon toga najavljuje učešće najrazličitijih učesnika.

"To su fakulteti, univerziteti, sektor za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, koji će učiti decu kako se gasi požar, imamo naučnu binu gde ću ja izvoditi svoj naučni šou", kaže Popović.

Njegov fizičko-hemijski šou "Eksplodirajuća otkrića" inače je pravi pirotehnički spektakl, a izvodiće se oba dana u nekoliko termina – od 12, 15 i 17 sati.

Marko Đoković

 

Zainteresovani za Naučni piknik će imati priliku da upoznaju jedinstveni prostor Arboretuma Šumarskog fakulteta koji predstavlja pravu zelenu oazu i još uvek nedovoljno poznatu atrakciju u srcu Beograda.

U šetnju kroz Arboretum, uz neobičnu priču o Zelenim influenserima, izdvojenim posebnim vrstama drveća na koje je Šumarski fakultet naročito ponosan, posetioce vodi dr Marko Perović, profesor dendrologije na Šumarskom fakultetu, najbolji poznavalac drvenastih vrsta, danas u 12 i 14 časova.

"Eko Bioskop" jedinstveni šumski bioskop, donosi ostvarenja iz čuvene National Geographic produkcije na veliki ekran među drvećem, a posetioci će moći da se osveže i okrepe na Gastro parkingu, u okviru koncepta street-food ponude na točkovima, uz veliki asortiman kafe i pića.

"Ulaz je besplatan i mislim da će cela porodica ovde naći zanimljiv sadržaj, neko okrepljenje i da će provesti sa nama barem dva tri sata na naučnom pikniku", zaključuje Popović.

Kompletan program Naučnog piknika je dostupan na sajtu www.festivalnauke.rs a može se pratiti i na društvenim mrežama.

Komentari (0)

Magazin