Nauka

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu dobitnici Pupinove nagrade

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2023

-

10:45

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu dobitnici Pupinove nagrade
Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu dobitnici Pupinove nagrade - Copyright Wikipedia/Bojan Kalkan

veličina teksta

Aa Aa

Pupinovu nagradu Matice srpske koja se dodeljuje od 1996. godine za diplomske, master, magistarske i druge naučne radove dobio je student doktorskih studija Vidak Raičević, sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Nagrada se dodeljuje, navodi se u saopštenju Matice srpske, za diplomske, master, magistarske i druge naučne radove studenata redovnih studija u prethodnom trogodišnjem periodu koji predstavljaju doprinos tehničkim i prirodno-matematičkim disciplinama kojima se bavio ovaj naučnik.

Kako navode, drugu nagradu dobio je asistent Slađan Jelić, koji je upošljen na Fakultetu tehničkih nauka, za master rad odbranjen na Departmanu za fiziku PMF-a.

"Treća nagrada pripala je istraživaču-pripravniku Milici Stevanović, za master rad na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine", piše u saopštenju.

Za "Pupinovu nagradu Matice srpske" za 2023. godinu konkurisalo je 18 studentskih radova sa univerziteta u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Pupinova nagrada Matice srpske ustanovljena je u spomen Mihajla Pupina, stipendiste i dobrotvora Matice srpske.

Dodeljuje se od 1996. godine u intervalu od tri godine iz Fonda Mihajla Pupina i sredstava Matice srpske.

Komentari (0)

Magazin