Nauka

Objavljen novi termin održavanja Festivala nauke: Ulaz besplatan za sve posetioce

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2023

-

12:12

Objavljen novi termin održavanja Festivala nauke: Ulaz besplatan za sve posetioce
Objavljen novi termin održavanja Festivala nauke: Ulaz besplatan za sve posetioce - Copyright Mattias Kitsing

veličina teksta

Aa Aa

Festival nauke u svom 16. izdanju biće održan u novom terminu od 17. do 19. maja na Beogradskom sajmu, besplatno za sve posetioce, saopšteno je iz direkcije.

Programi manifestacije će se odvijati u Hali 4 i biće otvoreno svakog dana od 10 do 18 časova. 

“Mišljenja smo da je u ovom trenutku neophodno deci pružiti podršku kroz manifestaciju koja je oduvek težila promociji i popularizaciji  nauke, kao i naučnog načina razmišljanja kao osnovnih vrednosti jednog društva”, istakli su iz organizacije festivala, povodom nedavnih tragedija – masovnih ubistava koji su se desili u Beogradu i Mladenovcu početkom maja. 

Tim povodom je 16. edicija Festivala nauke morala biti odložena, a originalno je planirana za 4. maj.  

Većina programskih celina najavljenih za originalni termin biće održana u punom kapacitetu zahvaljujući velikom entuzijazmu preko 1.300 učesnika iz 52 naučne i obrazovne institucije.  
Festival nauke će, u saradnji sa Filozofskim fakultetom i katedrom za psihologiju, organizovati i psihološke radionice i predavanja.  

Besplatno održavanje Festivala nauke za sve posetioce omogućeno je zahvaljujući donacijama mnogih kompanija i pojedinaca koji su se u izuzetno kratkom roku odazvali na apel za pomoć.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin