Poznati

Preminuo glumac Metju Peri, pronađen mrtav u svom domu u Los Anđelesu

Komentari

Autor: Euronews, Reuters, Tanjug

29/10/2023

-

07:53

Preminuo glumac Metju Peri, pronađen mrtav u svom domu u Los Anđelesu
Metju Peri - Copyright AP/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Holivudski glumac Metju Peri, koji se proslavio u ulozi Čendlera u seriji "Prijatelji", pronađen je mrtav u svom domu u Los Anđelesu, preneo je Rojters. Peri je imao 54 godine.

Los Anđeles tajms i TMZ, citirajući neimenovane policijske izvore, preneli su da je Peri pronađen u đakuziju. NBV njuz je, pozivajući se na neimenovanog predstavnika glumca i policijski izvor, naveo da se poznati glumac udavio u svom domu.

Rojters je naveo da nije mogao da nezavisno potvrdi izveštaj. Peri je igrao ulogu Čendlera Binga u sitkomu "Prijatelji", koji je emitovan 10 sezona na mreži NBC, od 1994. do 2004. godine, u kojem su glumili još Dženifer Aniston, Kortni Koks, Dejvid Švimer, Met Leblank i Liza Kudrou.

Ova serija je od svih šestoro glumaca napravila međunarodne zvezde. Posle "Prijatelja", Peri je glumio u brojnim serijama i filmovima, negde glavnu, negde epizodnu ulogu.

Peri je rođen u američkoj saveznoj državi Masačuests, ali je odrastao u kanadskoj Otavi, nakon što se njegova majka, novinarka, razvela od Metjuovog oca i bila portparol bivšeg kanadskog premijera Pjera Trudoa.

Kada je imao 15 godina, Peri se preselio u Los Anđeles kako bi se bavio glumom. Bio je u romantičnim vezama sa popularnim glumicama, među njima i Džulijom Roberts, ali se nikada nije ženio, niti je imao decu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin