Poznati

Zvezda "Igre prestola": Kada su mi skidali kostim Džona Snežnog, osećao sam kao da mi skidaju kožu

Komentari

Autor: Deadline

05/08/2021

-

07:23

Zvezda "Igre prestola": Kada su mi skidali kostim Džona Snežnog, osećao sam kao da mi skidaju kožu
Kit Harington - Copyright AP/Danny Moloshok

veličina teksta

Aa Aa

Dve godine nakon što je poslednja, osma sezona prikazana na malim ekranima, zvezda "Igre prestola" Kit Harington (34) iznova je sumirao utiske i osvrnuo se na to kako su rad na HBO projektu i uloga Džona Snežnog uticala na njegovo mentalno zdravlje.

"Iskreno, prošao sam kroz neke probleme sa mentalnim zdravljem tokom, ali i posle 'Igre prestola' i mislim da je to direktno povezano sa prirodom tog projekta i onim što sam radio godinama", kazao je Harington u emisiji The Jess Cagle Show, prenosi Deadline.

Harington je kazao i da je nakon snimanja pomislio kako samo želi da neko vreme pauzira i da godinu posveti sebi.

"Uzeo sam godinu dana pauze i veoma sam srećan što sam to uradio", kazao je popularni Džon Snežni, koji je naveo i to kako je njegov pogled na "Igru prestola" vremenom evoluirao.

Postao je ponosan na seriju i nije bežao od nje i uloge, dodao je glumac. Budući da je ta drama, ovenčana čuvenim "Emi" nagradama imala veliki kulturni uticaj, za njega je to još jedan od razloga da sada rado gleda na ceo projekat.

"Igra prestola" učinila je čuda

Nije nevažna ni činjenica što je tokom rada na "Igri prestola" upoznao Rouz Lesli, s kojom se venčao 2018.

"Moje dete je praktično direktan rezultat serije, ostvario sam divna prijateljstva i da, sada mogu da kažem da je za mene 'Igra prestola' učinila čuda", zaključio je Harington.

Prinstscreen YouTube/GameofThrones

Kit Harington: Osećao sam veliki pritisak kada je Džon Snežni postao fokus priče

Upravo mu je supruga Rouz Lesli bila velika podrška tokom perioda rehabilitacije. Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest, koju su preneli pre dve godine gotovo svi svetski mediji, da je jedan od junaka "Igre prestola" doživeo slom i odmah po završetku snimanja poslednje epizode osme sezone, zatražio pomoć.

Harington je tada, kako su mediji pisali, boravio u jednoj privatnoj klinici zbog stresa i zloupotrebe alkohola i gde je podvrgnut kognitivno-bihevioralnoj terapiji, vidu psihoterapije koji naglašava uticaj mišljenja na to kako se osećamo i kako se ponašamo.

Britanski glumac je prošao psihološki trening, vežbajući svesnu meditaciju, a rehabilitacija je prema navodima izvora koštala preko 120.000 dolara mesečno.  

Kit se ovim povodom nije oglašavao, ali je predstavnik glumca izjavio tada: "Kit je odlučio da iskoristi ovu pauzu u svom rasporedu kao priliku da provede neko vreme u velnes odmaralištu radi na nekim ličnim pitanjima".

Imao sam potpuni slom poslednjeg dana

Međutim, u jednom kasnijem intervjuu Harington je ispričao kako je imao "potpuni slom" nakon što je snimio svoje poslednje scene za "Igru prestola".

"Moj poslednji dan snimanja, osećao sam se dobro. A onda je došlo do toga da uradimo te poslednje scene i ja sam se samo slomio. Istovremeno sam osetio i tugu i olakšanje. Najčudnije je bilo kada smo završili snimanje, kada su počeli da mi skidaju kostim Džona Snežnog, osećao sam kao da mi skidaju kožu", izjavio je glumac, priznajući da je poseban pritisak osećao kada je cela priča u fokusu imala njegov lik.

"Trebalo je to da bude najsrećniji period u mom životu, ali je bio najmračniji... U trenutku kada Džon oživljava, serija je na vrhuncu gledanosti i sav fokus je na vama. Osećao sam se veoma nesigurno i nisam razgovarao sa ljudima, pa je to bilo vreme da počnem s terapijom", za Variety je govorio Harington.

U jednom ranijem razgovoru, glumac je "priznao" kako je zapravo zatražio pomoć u onom trenutku kada je saznao da će Džon ubiti Deneris, te da ga je poslednja epizoda kada je odgledao ostavila u suzama.

Prinstscreen YouTube/GameofThrones

Scena iz hit serije koja je oborila sve rekorde gledanosti

Serija "Igra prestola" emitovana je od 2012. do 2019. godine. Rađena prema motivima romana epske fantastike američkog pisca Džordža Martina, oborila je rekorde gledanosti, ali budžeta koji je uložen u jedan televizijski projekat. Prvi serijal imao je budžet 10 miliona po epizodi, a osma sezona stigla je do budžeta od 15 miliona dolara po epizodi.

Najviše novca u seriji i to 16 miliona dolara zaradio je Nikolaj Koster Valdau, koji u seriji tumači lik Džejmija Lanistera. Samo milion manje, zaradio je njegov brat u seriji Tirion, odnosno glumac Piter Dinklidž. Iza njih je Emilija Klark sa 13 miliona dolara, koja u seriji igra Deneris Targerijen, a milion manje zarada je Kita Haringtona.

Komentari (0)

Magazin