Poznati

Unuke Toma Henksa znaju da imaju poznatog dedu, ali nisu toliko impresionirane njegovom karijerom

Komentari

Autor: US Weekly

26/08/2021

-

17:38

Unuke Toma Henksa znaju da imaju poznatog dedu, ali nisu toliko impresionirane njegovom karijerom
Tom Henks - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Sa dva osvojena "Oskara" (za filmove "Filadelfija" i "Forest Gamp") i mnogim drugim prestižnim nagradama, Tom Henks je verovatno jedna od najpoznatijih ličnosti Holivuda. Ali čini se da to nije dovoljno da bi impresionirao svoje unuke.

Kolin Henks, Tomov sin, koji je i sam već priznat glumac, otkrio je da njegove ćerke Olivija (10) i Šarlot (8) jesu svesne popularnosti koju njihov deda uživa, ali da nisu toliko zainteresovane za njegovu biografiju.

"One su svakako svesne toga šta on radi, na isti način na koji znaju šta njihov otac zarađuje za život, ali one jednostavno ne pokazuju mnogo interesovanja za to", kazao je za US Weekly Kolin Henks.

Iako devojčice ne mare mnogo za Toma Henksa kao glumca, Kolin ističe da ga kao dedu obožavaju.

Zvezda serije "Život u fragmentima" (Life in Pieces) ranije je izjavio da, kada provode zajedničko vreme kao porodica, to izgleda poput druženja i igre sa bakom i dekom u nekoj "običnoj" porodici.

profimedia

Tom Henks sa porodicom

Prema njegovim rečima, nijedna od njegove dve ćerke nema "glumačku žicu".

"Nadajmo se da neće ipak izabrati ovu profesiju. Uporno im ponavljam da mogu da rade šta god žele i zaista bih najviše voleo da odaberu da rade ono za šta imaju sklonosti, čemu teže. To je valjda važno i svakom drugom roditelju", dodao je Kolin.

Netipičan tip

Tom Henks odavno ima reputaciju čoveka koji je i u privatnom životu prijatan, baš kao što to deluje i na filmu, a da "piše kao pravi pisac, ne kao filmska zvezda" ispisivali su kritičari pošto je objavio zbirku od 17 priča objedinjenih naslovom "Netipičan tip".

"Istočnoevropski emigrant blage naravi stiže u Njujork pošto ga je građanski rat u njegovoj zemlji lišio žene i razorio mu život. Čovek koji voli kuglanje odigra savršenu partiju, pa još jednu i još jednu, sve dok ne postane slavan u kuglaškom svetu i mora da odluči hoće li mu savršenstvo i slava upropastiti sve ono što zaista voli. Ekscentrični milijarder i njegova odana desna ruka otiskuju se na putovanje u unutrašnjost Amerike i otkrivaju motel koji je ostao bez gostiju, ljubav i poneku mrvicu stvarnog života. Ovo su samo neke od priča u prvoj zbirci Toma Henksa, pametne, neočekivane, tople...", istakli su iz "Lagune", izdavačke kuće koja je na srpskom objavila Henksove priče.

Rođen kao Tomas Džefri Henks tokom studija je bio očaran pozorištem i zbog angažmana na pozorišnom festivalu Grejt Lejks, gde se bavio osvetljenjem, scenografijom u upravljanjem scenom, napustio je fakultet.

Kasnije je u intervjuima pričao da je bio "dobro i stidljivo dete, gotovo štreber" tvrdeći istovremeno da bi umesto Oskara uvek radije izabrao vrhunske sportske nagrade.

Zvaničnim početkom njegov karijere smatra se 1977, a status holivudske zvezde donela mu je glavna uloga u fantaziji "Big" 1988.

Henks iz dva braka ima četvoro dece. Drugu suprugu, glumicu Ritu Vilson upoznao je na snimanju filma "Volonteri" (1985). U to vreme još uvek je bio u braku sa Samantom Leves, njegovom ljubavi sa fakulteta, ali je, kako je kasnije pričao, već prvi pogled koji je razmenio s Ritom bio dovoljan. Zbog Rite je promenio veru (pre venčanja postao je pravoslavac), a kao recept za srećan brak (više od 30 godina su zajedno) glumac je isticao to što su njih dvoje uvek bili iskreni jedno prema drugom.

"Tajna mog srećnog braka je što sam naleteo na pravu ženu. Imao sam toliko sreće da upoznam Ritu Vilson i smatram se najsrećnijim čovekom na svetu", znao je Henks i to uvek sa osmehom.

Društveno je angažovan, pobornik je Nasinih svemirskih programa i "vlasnik" je asteroida sa svojim imenom.

Komentari (0)

Magazin