Poznati

Milan Marić o plovidbi zvanoj Toma Zdravković

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2021

-

18:51

Milan Marić o plovidbi zvanoj Toma Zdravković
Milan Marić o plovidbi zvanoj Toma Zdravković - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

"Svako ko je čuo Tominu pesmu verovatno ima mišljenje o tome kako bi trebalo da izgleda film o Tomi i ko bi trebalo da igra Tomu. Znali smo u šta ulazimo, kolika je odgovornost...", kazao je, između ostalog, za Tanjugov Reflektor Milan Marić, koji tumači lik verovatno najpoznatijeg srpskog pevača narodne muzike i istinskog boema. 

Film o Tomi Zdravkoviću na jesen bi trebalo da bude premijerno prikazan, a Marić se u razgovoru za Tanjug prisetio da je stvarno uzbuđen kada ga je Dragan Bjelogrić pozvao na kasting.

E-Stock/Miloš Rafailović

Marić u ulozi naše muzičke legende

Prema njegovim rečima, bilo je previše nepoznanica, ali je bilo dovoljno vremena za probe i razgovore kako bi se otklonile sve nedoumice. Probleme su rešavali jedan po jedan, a onda kad su znali šta žele da naprave, krenula je plovidba zvana Toma. 

"Cela ta plovidba koja se zove Toma, krenula je sa previše nepoznanica. I onda kada je krenula, ta plovidba je bila magična, teška bila je naporna, neizvesna, zbog svega što se događalo... Kada smo odlučili da napravimo naš film, o našem Tomi, da pravimo mnogo šire, ne samo dokumentarno izvođenje stavki iz Tominog života, nego da pravimo posvetu Tomi Zdravkoviću, onda smo shvatili, to je taj film. Znamo šta radimo", naveo je Marić. 

Ceo razgovor o učešću u pomenutom projektu, nalazi se u video-snimku u nastavku.

Tanjug

Marićevo matično Jugoslovensko dramsko pozorište danas je saopštilo da će on, zajedno sa Nebojšom Ljubišićem, igrati u predstavi "Te noći sam je video" Draga Jančara i u režiji Janeza Pipana, a koju realizuju pozorišta iz Beograda, Beča, Maribora i Ljubljane. 

Pred njim je i nastavak snimanja hit serije "Državni službenik", za koju kaže da je nametnula dobar miks žanrova, te da će se u trećoj sezoni baviti temom, koju je prošla godina nametnula i svima istu obeležila. 

Kada su počinjali da se bave "Službenikom", Marić navodi da su želeli da izbegnu zamku da je njegov lik zapravo domaći Džejms Bond i ceo odgovor na temu ove serije, nalazi se u nastavku.

Tanjug

Poslednjih godina, Marić je jedan od najraženijih glumaca mađe generacije. Učestvovao je u brojnim pozorišnim i serijskim projektima, a za glavnu ulogu u ruskom filmu o životu čuvenog književnika Sergeja Dovlatova nagrađen je kao "Zvezda u usponu" na Berlinskom filmskom festivalu. 

Komentari (0)

Magazin