Poznati

U avionskoj nesreći poginula brazilska pop-zvezda Marilja Mendonza (26)

Komentari

Autor: Tanjug

06/11/2021

-

09:50

U avionskoj nesreći poginula brazilska pop-zvezda Marilja Mendonza (26)
U avionskoj nesreći poginula brazilska pop-zvezda Marilja Mendonza (26) - Copyright Tanjug AP/Minas Gerais Military Firefighters Corps via AP

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najpopularnijih brazilskih pevačica Marilja Mendonza (26), poginula je u petak u avionskoj nesreći kada se mali, privatni avion srušio u jugoistočnoj brazilskoj državi Minas Gerais.

Pored Mendonze u nesreći su poginuli njen producent Enrike Ribeiro, pomočnik Abićeli Silveira Dias Filho, pilot i kopilot aviona, prenosi Rojters. Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Popularna interpretatorka brazilske muzike, koja je ostavila iza sebe dvogodišnjeg sina, trebalo je juče da nastupi na koncertu u gradu Karatinga, udaljenom 12 kilometara od mesta nesreće.

 

 

Tanjug AP/Will Dias/Futura Press via AP

Marilja Mendonza je i dobitnica "Gremi" nagrade za latino muziku

Samo nekoliko sati pre nesreće ona je objavila na društvenim mrežama video u kojem se priprema da uđe u mali privatni avion na putu za Karatingu.

 

 

Mendonza je dobitnica i nagrade "Latin Gremi" 2019. godine za najbolji album u svojoj kategoriji.

 

Mediji prenose da je čitav Brazil u šoku zbog smrti mlade pevačice, a oglasio se i predsednik Žair Bolsonaro.

"Marilja Mendonza je ostavila trag u brazilskoj kulturi i bogat repertoar brazilske regionalne muzike. Ona sigurno neće biti zaboravljena", saopštila je vlada Brazila.

Mnogi poznati Brazilci, među kojima i fudbaler Nejmar, objavili su poruke u kojima izražavaju tugu i bol zbog pogibije Marilje Mendonze.

Komentari (0)

Magazin