Poznati

Sud u Njujorku otvorio put za izručenje Vajnstina Kaliforniji

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2021

-

23:24

Sud u Njujorku otvorio put za izručenje Vajnstina Kaliforniji
Sud u Njujorku otvorio put za izručenje Vajnstina Kaliforniji - Copyright EPS/JUSTIN LANE

veličina teksta

Aa Aa

Sudija Kenet Kejs u NJujorku otvorio je danas mogućnost da poznati holivudski producent Harvi Vajnstin bude izručen Kaliforniji iz NJujorka kako bi se suočio sa optužbama za silovanje i seksualno zlostavljanje, skoro godinu dana nakon što su tužioci iz Los Anđelesa zatražili da se osuđeni bivši filmski producent pošalje u Kaliforniju.


Kejs je odbacio argumente Vajnstinovog pravnog tima da papiri za taj premeštaj nisu gotovi i da bi Vajnstajn (69) trebalo da boravi u NJujorku kako bi dobio potrebnu medicinsku negu, preneo je Rojters.

"Ako Kalifornija ne dođe po gospodina Vajnstin u razumnom roku, svakako se vratite da me vidite", rekao je Kejs Normanu Efmanu, advokatu koji zastupa Vajnstina.

Tužioci u Los Anđelesu planiraju da izruče Vajnstina krajem juna, najkasnije sredinom jula, kako bi mogao da se suoči sa optužnicom od 11 tačaka koja ga tereti za napad na pet žena od 2004. do 2013. godine.

Mark Verksman, drugi advokat Vajnstina, naveo je u elektronskom pismu da se Vajnstin žali na odluku Kejsa i traži od sudije u Los Anđelesu da blokira izručenje dok ne dobije medicinsku negu koja mu je potrebna u NJujorku.

Vajnstin služi 23-godišnju zatvorsku kaznu nakon što je na Menhetnu osuđen u februaru 2020. godine zbog seksualnog napada na asistentkinju 2006. i silovanja trećeg stepena glumice 2013. godine. On je podneo žalbu na presudu i kaznu i porekao je da je imao seksualni odnos bez pristanka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin