Poznati

Džejms Franko plaća nagodbu od 2,2 miliona dolara učenicama koje su ga optužile za nedolično ponašanje

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

02/07/2021

-

09:21

Džejms Franko plaća nagodbu od 2,2 miliona dolara učenicama koje su ga optužile za nedolično ponašanje
Džejms Franko plaća nagodbu od 2,2 miliona dolara učenicama koje su ga optužile za nedolično ponašanje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džejms Franko pristao je da plati 2,2 miliona dolara za nagodbu učenicama glume koje su ga tužile za navodno primoravanje na snimanje eksplicitnih scena seksa.

Nagodbu bi tek trebalo da odobri sud u Los Anđelesu.

Sara Titer Kaplan i Toni Gal, podnele su tužbu pre manje od godinu dana tvrdeći da su bile žrtve prevare u Frankovoj Filmskoj školi "Studio 4".

Pored njih, još tri žene su u januaru 2018. za Los Anđeles Tajms detaljno iznele optužbe o Frankovom nedoličnom ponašanju na setu, ali je glumac uporno poricao sve njihove tvrdnje.

Prema pisanju Holivud reportera, Titer Kaplan dobiće 670.500, Gal 223.500, dok će 1,341 milion dolara podeliti ostale učenice. Preostali novac, biće usmeren ka neprofitnoj organizaciji Nacionalni ženski pravni centar.

Franko je pristao i na nematerijalne uslove nagodbe, koji su za sada tajni. 

Obe strane pristale su i na zvanično saopštenje u kom stoji: "Iako optuženi i dalje negira optužbe tužilaca, priznaje da su pokrenute značajne teme i svi učesnici veruju da je sada ključan trenutak da se pozabave maltretiranjem žena u Holivudu. Svi se slažu da postoji potreba da se svako u industriji zabave, bez obzira na rasu, religiju, invaliditet, etnicitet, poreklo, rod ili seksualnu orijentaciju, zaštiti od diskriminacije, maltretiranja ili predrasuda bilo koje vrste".

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin