Poznati

Utvrđen uzrok smrti pevača Arona Kartera

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2023

-

11:11

Utvrđen uzrok smrti pevača Arona Kartera
Aron Karter - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pevač i reper Aron Karter slučajno se udavio u kadi zbog sedativa koje je uzeo i udisanja komprimovanog gasa u spreju, navodi se u danas objavljenom izveštaju patologa.

Karter, koji je imao 34 godine, pronađen je mrtav u kadi svog doma u Lankasteru u Kaliforniji, 5. novembra.

U izveštaju o obdukciji se navodi da je u njegovom sistemu pronađen sedativ alprazolam, koji se često prodaje pod brendom ksanaks, kao i komprimovani gas difluoroetan, za koji se kaže da se obično koristi u sredstvima za čišćenje u spreju i "može da izazove osećaj euforije pri udisanju".

Dodaje se da su ga te dve supstance onesposobile, zbog čega se utopio u kadi, prenosi Gardijan.

Obdukcija je obavljena dan nakon Karterove smrti, ali rezultati nisu odmah objavljeni zbog toksikoloških testova, koji često traju mesecima.

Aron Karter, mlađi brat Nika Kartera iz grupe Backstreat Boys, bio je dečija zvezda i svetska pop senzacija čiji su najveći hitovi bili "I Want Candy", "Aaron’s Party (Come Get It)" i "That’s How I Beat Shaq". 

Debi album izdao je sa devet godina. Njegov drugi album, "Aaron's Parti (Come Get It)", objavljen je 2000. godine i postao je trostruko platinast. Njegov odnos sa porodicom se tokom godina pogoršao, a 2013. godine podneo je zahtev za stečaj.

Više puta je odlazio na rehabilitaciju.

Komentari (0)

Magazin