Poznati

Ed Širan ispričao kako je njegova omiljena gitara sa potpisom Erika Kleptona izgorela u požaru

Komentari

Autor: Mirror

12/07/2021

-

21:18

Ed Širan ispričao kako je njegova omiljena gitara sa potpisom Erika Kleptona izgorela u požaru
Ed Širan ispričao kako je njegova omiljena gitara sa potpisom Erika Kleptona izgorela u požaru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Popularni muzičar Ed Širan ispričao je neobičnu priču o tome kako je njegova teško stečena gitara sa potpisom njegovog idola iz detinjstva Erika Kleptona izgorela u plamenu.

Tridesetogodišnja zvezda celog života voleo je da sluša Kleptona i bio je jako uzbuđen kada je konačno dobio priliku da upozna svog starijeg i iskusnijeg kolegu. Još veći obožavalac postao je kada mu je Erik poklonio jednu od svojih gitara i potpisao mu se na nju. 

"Erik je moj heroj. Kad sam imao 11 godina, čuo sam njegovu pesmu 'Layla', uzeo gitaru i počeo odatle. Upoznao sam ga 2015. i od tada smo prijatelji", ispričao je muzičar za Hot vans podkast, prenosi Miror. 

"Došao sam kod njega i on je skinuo jednu od gitara sa zida i dao mi je. Potpisao se na poleđinu i rekao: 'Zadrži moju gitaru'. Bila je to jedina gitara u mom kućnom studiju, a jednom prilikom kada sam otišao na turneju, osoba koja mi je čuvala kuću, pozvala me je i rekla: 'Muzički studio gori', a ja sam rekao: 'Je*ote, gitara je u tom studiju!'", prisetio se Širan.

Gitara je, nažalost, izgorela u požaru, ali je priča ipak dobila srećan kraj. Naime, Širan je pronašao konzervatora koji je uspeo da je popravi.

"Vratio ju je potpuno obnovljenu, ali sada miriše na paljevinu. Ipak, odlično svira, odlično izgleda, na neki način i miriše odlično i još ima Erikov potpis. To je moja omiljena gitara", ispričao je muzičar.

Širan je poznat po tome da voli da eksperimentiše sa različitim žanrovima, a sada kaže da bi voleo da se na njegovom sledećem albumu nađe det metal (death metal).

"Kao klinac sam mnogo voleo det metal. Slušao sam Cradle of Filth i Slipknot i sve te stvari. Ne kažem da neću više kročiti u taj svet. Sve te rifove na gitari sam naučio kao mali", rekao je muzičar.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin