Poznati

Bivše plesačice tužile Lizo zbog uznemiravanja i omalovažavanja

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2023

-

08:27

Bivše plesačice tužile Lizo zbog uznemiravanja i omalovažavanja
Bivše plesačice tužile Lizo zbog uznemiravanja i omalovažavanja - Copyright Tanjug/AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Tri bivše plesačice koje su nastupale sa američkom pevačicom Lizo, tužile su dobitnicu Gremija zbog stvaranja "neprijateljskog radnog okruženja" koje, kako se navodi u tužbi, uključuje nanošenje sramote zbog telesne težine i "seksualno omalovažavajuće ponašanje".

Tužba Višem sudu okruga Los Anđelesa, pored Lizo, čije je pravo ime Melisa Vivijan Džeferson, obuhvata i njenu produkcijsku kuću i vođu njenog plesnog tima Širlen Kigli, prenosi Rojters.

Bivše plesačice Arijana Dejvis, Kristal Vilijams i Noel Rodriges, pevačicu, pored ostalog, optužuju za uznemiravanje zasnovano na seksu, religiji, rasi i invaliditetu.

U tužbi plesačice tvrde da su krajem februara bile prinuđene da dodiruju noge izvođače u striptiz klubu u Amsterdamu. Navedeno je i da je Dejvis bila pod pritiskom da, uprkos nelagodnosti, učestvuje u golišavom fotografisanju, kako bi sačuvala posao plesačice. 

U tužbi se navodi i da je Kigli uznemiravala plesače, podvrgavajući ih svojim verskim uverenjima protiv njihove volje, kao i da je forsirala temu nevinosti Arijane Dejvis u intervjuima i na društvenim mrežama, otkrivajući njene lične podatke bez njenog pristanka. 

Kako je navedeno u tužbo, Dejvis i Vilijams su na kraju otpuštene, dok je Rodriges dala otkaz.

Komentari (0)

Magazin