Poznati

Sin Robina Vilijamsa: Otac je bio frustriran zbog zdravstvenih problema, osećali smo se bespomoćno

Komentari

Autor: Daily mail

22/07/2021

-

14:35

Sin Robina Vilijamsa: Otac je bio frustriran zbog zdravstvenih problema, osećali smo se bespomoćno
Robin Vilijams - Copyright AP/Dan Steinberg

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni holivudski glumac i komičar Robin Vilijams 21. jula bi napunio 70 godina, ali je 2014. oduzeo sebi život.

Prema rečima Robinovog sina Zaka, njegov otac je bio frustriran zbog svojih zdravstvenih problema pre nego što je sebi presudio.

"Video sam samo frustraciju. Ono kroz šta je prolazio nije bilo uobičajeno za ljude koji boluju od Parkinsonove bolesti. Tako da mislim da mu je bilo izuzetno teško", kazao je Zak u podkastu The Genuis Life, a prenosi Daily mail.

Porodica je, kako prenosi britanski list, tek posle glumčeve smrti saznala da mu je pogrešno dijagnostifikovana Parkinsonova bolest, a da je zapravo bolovao od Demencija sa Levijevim telima, što je po učestalosti druga ili treća najčešća vrsta degenerativne demencije posle Alschajmera. Ova vrsta demencije uzrokuje progresivan pad mentalnih sposobnosti, a oni koji su oboleli mogu imati vizuelne halucinacije i promene budnosti i pažnje.

profimedia

Zak Vilijams: Nisam mogao ništa da učinim osim da saosećam s njim

"Imao je nedostatak pažnje, bio mu je problem da ostane fokusiran, bilo je i problema vezanih za to kako se generalno osećao, a lekovi koje je uzimao nisu šala i teški su kako za um tako i za telo. Sigurno je da se osećao zbog svega bespomoćno, a ja nisam mogao ništa više da učinim do da saosećam s njim", dodao je Zak, inače zagovornik mentalnog zdravlja.

Sin čuvenog glumca je podelio i to da je i sam imao problema da se suoči sa gubitkom voljenog oca, te da je sve uticalo i na njegovo mentalno zdravlje.

"Počeo sam dosta da pijem, a pošto sam se obratio psihijatru, kontatovano je da patim od posttraumatski stresni poremećaj", naveo je Zak, koji je prošao program odvikavanja i grupne terapije.

Robin Vilijam stekao je širu popularnost ulogom u filmu "Dobro jutro, Vijetname". Zahvaljujući roli di-džeja Adrijana Kronauera prvi put je nominovan za Oskara 1988, da bi tu vrednu nagradu osvojio godinama kasnije i to za sporednu ulogu u filmu "Dobri Vil Hanting".

Publika ga pamti i po ulogama nezaboravne bejbisitekre u filmu "Gospođa Dautfajer", nastavnika u drami "Društvo mrtvih pesnika" i odraslog Petar Pana u filmu "Kuka". Tokom života, snimio je i hit komedije "Džumandži" i "Noć u muzeju", pozajmljivao glas u crtaćima "Aladin", "Roboti", "Ples malog pingvina"...

Komentari (0)

Magazin