Poznati

Erik Klepton: Neću da sviram tamo gde od publike zahtevaju kovid potvrde

Komentari

Autor: Independent

23/07/2021

-

09:40

Erik Klepton: Neću da sviram tamo gde od publike zahtevaju kovid potvrde
Erik Klepton - Copyright AP/John Davisson

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni muzičar Erik Klepton izjavio je da neće svirati na koncertima na kojima se od posetilaca zahtevaju kovid propusnice, odnosno potvrde o vakcinaciji, a što je britanski premijer Boris Džonson najavio kao jednu od mera koja će se primenjivati od septembra i koja će se odnositi i na pravila ulaska u noćne klubove.

"Nakon te objave osećao sam se obvezanim da kažem da neću nastupati ni na jednom mestu gde se diskriminiše publika", istakao je Klepton, a prenosi Independent.

Kao jedan od razloga, Klepton je naveo svoje loše iskustvo i "užasnu reakciju" na vakcinu, nakon čega je odlučio da neće podržavati mere prema kojima svi posetioci koncerata moraju da prilože potvrde o vakcinaciji.

Muzičar je svoju odluku izložio u pismu italijanskom arhitekti Robinu Monotiju Graciediju, koji je takođe javno ustao protiv vakcina i s Kleptonovom dozvolom pismo i objavio.

"Nakon prve doze AstraZeneka vakcine imao sam jake nuspojave koje su trajale deset dana. Nakon što sam se oporavio, rečeno mi je da do druge doze mora proći još 12 nedelja. Ipak sam drugu dozu primio nakon samo šest nedelja, a reakcija je ponovno bila katastrofalna. Trnule su mi ruke i noge, a gotovo dve nedelje bio sam potpuno bespomoćan i bojao sam se da nikada više neću moći da sviram. Inače patim od periferne neuropatije i nisam ni trebao da priđem toj igli, ali propaganda me uverila da je vakcina sigurna za sve... ", napisao je gitarista.

Komentari (0)

Magazin