Zdravlje

Visok nivo antitela i šest meseci nakon vakcine Moderna

Komentari

Autor: Tanjug

13/08/2021

-

22:25

Visok nivo antitela i šest meseci nakon vakcine Moderna
Visok nivo antitela i šest meseci nakon vakcine Moderna - Copyright Tanjug AP/K.M. Chaudary

veličina teksta

Aa Aa

Nova studija pokazala je da su osobe koje su dvaput imunizovanje vakcinom Moderne i šest meseci nakon druge doze imale visok nivo antitela na virus koji uzrokuje kovid-19, uključujući i delta varijantu.

Kompanija je izvestila da je zadovoljna rezultatima studije obavljene na manjoj grupi volontera te očekuje da bi novi podaci mogli pridoneti novim saznanjima o potencijalnoj doimunizaciji.

Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu "Sajens", temelje se na nasumičnom uzorku od osam dobrovoljaca iz tri starosnih grupa među kojima je praćen nivo antitela.

Zaključeno je da su antitela protiv svih poznatih varijanti koronavirusa bila prisutna u organizmu i šest meseci nakon druge doze, uključujući i delta varijantu, preneo je portal Index.hr.

Unsplash

 

"Zadovoljni smo ovim novim podacima koji ukazuju na to da se visok nivo antitela među vakcinisanima dvema dozama vakcine Moderne protiv kovida-19 održala kroz šest meseci, uključujući i varijantu koja izaziva najviše zabrinutosti - deltu", rekao je izvršni direktor Moderne Stefan Bansel.

"Očekujemo da će ovi podaci, kao i sve više dokaza iz stvarnog života, pridoneti većem broju informacija koje će koristiti zdravstvenim regulatornim telima u odlučivanju o tome kako i kada eventualno primeniti i treću dozu dodatnu dozu", dodao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin