Život

Japanski avioprevoznik morao da angažuje dodatni avion zbog sumo rvača

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2023

-

12:10

Japanski avioprevoznik morao da angažuje dodatni avion zbog sumo rvača
AP/Hiro Komae - Copyright AP/Hiro Komae

veličina teksta

Aa Aa

Japanski avioprevoznik "Japan erlajns" (JAL) morao je da angažuje dodatni avion zbog sumo rvači, jer se pojavila bojazan da bi moglo da dođe do prekoračenja težine koju putnička letelica može da ponese.

Planirano je bilo da sumo rvači odlete avionom tipa "boing 737-800" od aerodroma Haneda u Tokija i aerodroma Itami iz Osake, na ostrvo na krajnjem jugu zemlje, Amami Ošima, gde je bio zakazan sportski festival, preneo je list "Jomijuri Šimbun".

Međutim, osoblje je shvatilo da su na spisku putnika sumo rvači, čija je prosečna težina 120 kilograma, što je mnogo više od prosečnih 70 kilograma po putniku, navodi "Gardijan".

Aerodromska pista Amami bi imala problem da primi veći avion, navodi japanski list, što je primoralo JAL da zatraži dodatnu uslugu za 27 rvača, uključujući 14 koji su morali da lete od Itamija do Hanede da bi se ukrcali na specijalni let.

"Veoma je neobično za nas da radimo na posebnim letovima zbog ograničenja u težini na jednom ovakvom avionu", rekao je portparol JAL za regionalni list "Minapi-Nipon Šimbun".

Dodatni letovi su angažovani i da vrate sumo rvače kućama, nakon što je turnir završen u nedelju, naveli su japanski mediji.

Komentari (0)

Magazin