Život

Kao lik iz filma "Ratatuj": Miš snimljen kako svake noći rasprema nered u radionici

Komentari

Autor: BBC

10/01/2024

-

21:47

Kao lik iz filma "Ratatuj": Miš snimljen kako svake noći rasprema nered u radionici
Kao lik iz filma "Ratatuj": Miš snimljen kako svake noći rasprema nered u radionici - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Jedan britanski fotograf primetio je da neko umesto njega sređuje nered u njegovoj radionici i odlučio da ostavi uključenu kameru, kako bi počinioca "uhvatio na delu". Iznenadio se kada je ujutru video snimak miša, koji vraća razbacane stvari na svoje mesto.

Rodni Holbruk (75) iz Velsa mesecima se čudio kako stvari koje ostavi na svom stolu do jutra promene mesto.

Međutim, tek kad je hrana koju je planirao da ostavi za ptice završila u starim cipelama u šupi odlučio je da postavi kameru sa noćnim sočivom.

"Nisam mogao da verujem svojim očima, kada sam video miša kako posprema", rekao je Holbruk za BBC.

Snimci su prikazali vrednog glodara, kako skuplja čepove, eksere i zavrtnje i uredno ih slaže u kutiju na radnom stolu.

"Stavljao je unutra razne stvari, komade plastike, orahe, šrafove... Više se ni ne trudim da pospremam, jer znam da će on to uraditi. Čim ostavim stvari van kutije, do ujutru ih on vrati nazad. U 99 od sto slučajeva, miš će sve pospremiti tokom noći", ispričao je fotograf.

Mnoge korisnike interneta je ovaj simpatični glodar podsetio na glavnog lika animiranog filma "Ratatuj" u kom pacov po imenu Remi sanja da postane poznati kuvar.

Igrom slučaja dospeva u kanalizaciju, tačno ispod restorana u kom radi njegov kulinarski idol i krišom počinje da pomaže njegovom mladom pomoćniku da pravi razne specijalitete. 

Zanimljivo je da je sličan vredan miš snimljen 2019. dok je dovodio u red stvari u jednoj šupi kod Bristola.

Njen vlasnik Stiv Mekers tada je rekao novinarima da je "pomislio da ludi", pošto su se šrafovi i drugi predmeti pojavljivali u posudi sa hranom za ptice. 

Ispostavilo se da su pametni glodari zapravo pokušavali da sakriju hranu od drugih, gomilajući preko nje najrazličitije predmete.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin