Život

Najbogatiji kućni ljubimci na svetu: Ko vredno radi, a kome je novac "pao s neba"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/01/2024

-

15:05

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najuspešnijih pasa na svetu, šiba inu po imenu Marutaro, uginuo je nedavno u 16. godini života. Od ljubimca se već danima opraštaju njegovi pratioci na društvenim mrežama, kojih samo na instagramu ima čak 2,5 miliona. Međutim, osim što je svojim vlasnicima tokom života doneo mnogo sreće, doneo im je i veliko bogatstvo, koje prema nekim procenama iznosi oko 1,5 miliona dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shinjiro Ono (@marutaro)

Najveći deo tog iznosa, zaradili su snimajući reklame, ali i preko prodavnice u kojoj prodaju različite proizvode s njegovim likom. 

Ipak, Maru, kako su ga zvali njegovi pratioci, nije bio najbogatiji ljubimac na svetu. Predstavljamo vam rekordere po zaradi među psima i mačkama:

Mačka Nala  (100 miliona dolara)

Najbogatija ljubimica na svetu je mačka po imenu Nala, koja je koja je zahvaljujući popularnosti na Instagramu, gde ima 4,5 miliona pratilaca, upisana u Ginisovu knjigu rekorda. Njeni vlasnici su podstaknuti njenim šarmom, odlučili da pokrenu proizvodnju premium hrane za za mačke, čiji je Nala zaštitni znak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

Poslovni potez pokazao se kao pun pogodak i doneo Nali i njenoj porodici bogatstvo koje se procenjuje na oko sto miliona dolara.

Olivija Benson (97 miliona dolara)

Svet je nedavno obišla vest da je škotska fold mačka planetarne pop zvezde Tejlor Svift po imenu Olivija Benson bogatija od njenog dečka, profesionalnog igrača američkog fudbala Trevisa Kelsa.

Olivija, koju je pevačica udomila 2014. godine sada raspolaže bogatstvom od 97 miliona dolara, procenjuje portal All About Cats i to zahvaljujući tome što se pojavila u više spotova svoje vlasnice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dibbles (@oliviabswift)

Šarmantna mačka, koja je dobila ime po liku iz serije "Red i zakon", ima i svoju liniju raznovrsnih proizvoda i gostovala je u mnogim visokobudžetnim reklamama.

S druge strane, bogatstvo Trevisa Kelsa procenjeno je na 40 miliona dolara.

Psi Opre Vinfri (30 miliona dolara)

Dok je ljubimica Tejlor Svift ipak morala da radi, da bi zaradila svoje bogatstvo, neki ljubimci će ga naslediti.

Prema podacima sajta Cats.com, kraljica tok-šou programa Opra Vinfri navodno je osnovala poseban fond, preko kog će svojim psima Sejdi, Sani, Loren, Lejli i Luku ostaviti u nasledstvo 30 miliona dolara.

Džifpom (25 miliona dolara)

Simpatični pomeranac Džifpom (Jiffpom) iz Čikaga ima više od 30 miliona pratilaca na društvenim mrežama i najpopularniji je pas na Instagramu sa preko devet miliona sledbenika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by j i f f p o m (@jiffpom)

Zahvaljujući dobrom glasu koji ga prati, njegovi vlasnici napravili su niz proizvoda s njegovim likom, a grad Los Anđeles čak je obeležio i "Džif dan" 20. avgusta 2014. posvećen šarmantnom psiću.

Njegovo bogatstvo se zbog svega toga procenjuje na 25 miliona dolara.

Čupeta (13 miliona dolara)

Svakako najpoznatija naslednica na ovoj listi neodoljiva Čupeta, ljubimica pokojnog Karla Lagerfelda, dobila je veliko nasledstvo, ali je nastavila da radi i snima reklame.

Njen angažman doneo joj je skoro pet miliona dolara, a sada se njeno bogatstvo procenjuje na impresivnih 13 miliona.

Gunter (lažni bogataš)

Iako zapravo nije bogataš, nemački ovčar Gunter zaslužuje da se pojavi na ovoj listi, ako ni zbog čeg drugog, onda zbog maštovite priče o njegovom životu. 

Naime, pre nekoliko godina svetom se proširila vest o četvoronožnom nasledniku grofice Libenštajn, koji je na raspolaganje dobio milione dolara, od kojih su "na visokoj nozi" živela i sva njegova buduća pokolenja.

O Gunteru i njegovoj imovini za koju se procenjivalo da iznosi preko pola milijarde dolara, navodno je brinuo odbor sa više članova, koji je trgovao i njegovim nekretninama. 

Međutim, tek kada je o Gunteru Netfliks snimio dokumentarni film, javnost je saznala pravu istinu.

Ispostavilo se da grofica uopšte nije postojala, a da bogatstvo zapravo pripada čoveku po imenu Mauricio Mijan, koji se predstavljao kao Gunterov staratelj. 

Inače, nemački ovčar zaista je živeo luksuznim životom, budući da je bio ljubimac njegove tadašnje devojke.

Komentari (0)

Magazin