Život

Španski komentatori na udaru kritika: Podsmevali se izgledu plivača iz Palaua

Komentari

Autor: De Sporto

05/08/2021

-

11:47

Španski komentatori na udaru kritika: Podsmevali se izgledu plivača iz Palaua
Šon Dingilis Volas - Copyright AP/Mark Schiefelbein

veličina teksta

Aa Aa

Komentatori španskog televizijskog kanala RTVE našli su se na udaru kritika nakon što su se smejali Šonu Dingilijusu Volasu, plivaču Palaua na Olimpijskim igrama, zbog njegovog izgleda.

Dingilijus Volas učestvovao je u kvalifikacionom testu u plivanju slobodnim stilom na 50 metara, a dok ga je kamera zumirala u prenosu na RTVE, čulo se došaptavanje komentatora i njihovi pokušaji da prikriju smeh.

Iako plivač nije uspeo da se kvalifikuje, preplivavši 50 metara za 27,47 sekundi, plivao je brže od dva protivnika, javlja De Sporto.

Ovo je drugo učešće Dingilijus Volasa u Olimpijskim igrama, posle Rija 2016, a takmičio se i na Svetskom prvenstvu u Gvangdžu u Južnoj Koreji.

Rođen je 1994. godine na maloj ostrvskoj državi Palau koja ima tek 17.000 stanovnika. Međutim, živeo je u Sjedinjenim Američkim Državama od šeste godine, gde je i počeo da se bavi plivanjem. On je najbolji plivač u Palauu i drži nekoliko nacionalnih rekorda. 

Pritom je sam svoj trener, koji samostalno vežba na lokalnom bazenu.

"To mi nije problem. Ne takmičim se protiv drugih, nego protiv sebe i iskreno, većina ljudi je podržavala moju plivačku karijeru. Ignorisao sam sve negativne komentare", rekao je plivač na konferenciji za štampu.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin