Život

Čudo u Britaniji: Dečak pozirao za fotografije, pa preživeo pad sa litice visoke 18 metara

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2024

-

19:14

Čudo u Britaniji: Dečak pozirao za fotografije, pa preživeo pad sa litice visoke 18 metara
Čudo u Britaniji: Dečak pozirao za fotografije, pa preživeo pad sa litice visoke 18 metara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanski tinejdžer preživeo je pad sa vrha litice u Dorsetu visoke 18 metara, nakon što je pozirao za fotografije na ivici stene, a ekipe hitne pomoći konstatovale su "samo nekoliko posekotina i ogrebotina".

Dečak iz Londona, star 15 godina, bio je na školskom izletu u Old Hari Roksu u Studlandu kada se desio incident, što je izazvalo brz odgovor obalske straže i hitnih službi, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Gardijan.

Na mesto događaja upućen je helikopter hitne pomoći, kao i pripadnici Kraljevske nacionalne službe za spasavanje (RNLI), obalske straže i policije, a posade čamaca za spasavanje pronašle su dečaka ispod litice kako hoda i to samo sa lakšim povredama, prenosi Gardijan.

"Radim ovo 34 godine i imali smo neka čuda... ovo je sigurno jedno od njih", rekao je službenik obalske straže Jan Braun. 

Tinejdžera pronašli kajakaši ispod litica

Prema njegovim rečima, uprkos upozorenju da se ne približavaju rubu litice, dečak je želeo da se fotografiše, nakon čega su ga prijatelji videli kako nestaje preko ivice.

"Svi su bili apsolutno iznenađeni što nije imao većih povreda. To je ona bezbednosna poruka koju želimo da istaknemo – molim vas, držite se dalje od ivica litica", rekao je Braun.

Tinejdžera su pronašli kajakaši ispod belih litica na obali Jure kada je stigla posada RNLI.

"Nakon početne procene utvrđeno je da je dečak praktično nepovređen sa samo nekoliko posekotina i ogrebotina", navodi se u saopštenju. 

Zbog "značajne visine pada", dečaka su pregledale ekipe Hitne pomoći koje nisu otkrile ništa zabrinjavajuće.

Ekipe hitne pomoći su bile zapanjene odsustvom ozbiljnih povreda, a nakon detaljne procene, učenik je pušten nazad u svoju grupu, saopštila je obalska staža. 
 

Komentari (0)

Magazin