Život

Nevolje u njujorškoj bajci bivše japanske princeze - zbog pada na pravosudnom njen suprug ne može da se zaposli

Komentari

Autor: Telegraf

02/11/2021

-

08:08

Nevolje u njujorškoj bajci bivše japanske princeze - zbog pada na pravosudnom njen suprug ne može da se zaposli
Nevolje u njujorškoj bajci bivše japanske princeze - zbog pada na pravosudnom njen suprug ne može da se zaposli - Copyright Tanjug AP/Nicolas Datiche

veličina teksta

Aa Aa

Suprug japanske princeze po svoj prilici nije prošao na njujorškom pravosudnom ispitu, što je dovelo u pitanje njihove planove da žive od njegove advokatske plate nakon što su napustili carsku porodicu i preselili se u SAD, piše britanski Telegraf.

Podsetimo, bivša princeza se prošle nedelje udala za Keija Komura koji je inače njena ljubav još iz studentskih dana, a ceremonija je bila bez velike pompe.

Nakon venačanja, par je odlučio da napusti zemlju zbog toga što su mediji bili preplavljeni vestima o njihovom odnosu, a fokus tabloida bio je upravo na skandal koji se vezuje za Komurovu majku, koja je navodno pozajmila novac od bivšeg verenika i nije želela da mu ga vrati.

Inače, pravilo u carsko porodici je da žene gube svoj status ukoliko se ne udaju za plemića, pa tako i Mako više nije japanska princeza.

Telegraf ukazuje na to da su njihovi životi u SAD-u sada doživeli komplikaciju kada se Komurovo ime nije našlo na web stranici njujorškog odbora koji određuje ko ima pravo na advokatsku službu u ovoj zemlji. Razlog tome je, navodi ovaj list, što on navodno nije položio ispit.

Komuro je inače diplomirao na pravnom fakultetu Univerziteta Fordham u maju ove godine i već ima pripravničku poziciju u jednoj avokatskoj kancelariji u Nju Džersiju.

Zbog toga što nije prošao državni ispit, to dalje znači, naovodi Telegraf, da će par morati da živi sa trostruko manjom platom. Međutim, o svemu ovome još nema neke službene izjave od Komura ili kancelarije za koju radi.

Sa druge strane, princeza Mako je odbila tradicionalnu platu u vrednosti od oko 1,3 miliona dolara koja se nudi ženama kao kompezacija kada se udaju za muškarca koji nije plemić.

Telegraf navodi i da kruže glasine da će i sama bivša princeza pokušati da pronađe posao kustosa u nekom od njujorških muzeja jer se za to školovala.

Komentari (0)

Magazin