Život

Izabran najlepši balkon u Beogradu: Nalazi se u ulici kneza Sime Markovića i prava je mala oaza (VIDEO)

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2022

-

10:46

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Najlepši balkon tradicionalne 19. akcije “Za zeleniji Beograd” nalazi se u ulici kneza Sime Markovića. Tročlana komisija izabrala je 21 pobednika na nivou grada, i dodeljene su dve specijalne nagrade.

"Da je ovo prva pobednička titula ona bi imala još veću vrednost, ali sam ja prvu titulu za moj balkon dobila još 2009. godine ''Zlatnog vrapčića'', nakon toga dva druga mesta i ovo je četvrta nagrada”, rekla je za Tanjug Stana Krčmar Naumović, pobednica akcije “Za zeleniji Beograd” za najlepši balkon.

Ona kaže da se njen balkon nalazi preko puta Konaka kneginje Ljubice, nedaleko od Saobrne crkve u samom jezgru starog grada.

"Ne smemo samo da gledamo kako nam izgleda unutar kuće, ja obožavam da šetam i gledam balkone. U mojoj maloj oazi se nalaze petonije, prkosi, engleska muškatla, paprat. Ja sam čak dobila iz Austrije zahvalnost zato što imamo tako lep balkon preko zdanja gde se najviše prolazi. Mnogi parovi koji se venčaju u Sabornoj crkvi, dolaze da se slikaju kod mog balkona. Ja najviše volim decu, sunce i cveće. I to je dovoljno za sreću”, rekla je Krčmar Naumović.

Cilj akcije je razvijanje pozitivnog odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, rekla je za Tanjug Mirjana Obućinski iz JKP “Zelenilo Beograd”.

“Tročlana komisija izabrala je i pobednike na nivou grada, njih 21 nagrađenih - za prvo, drugo i treće mesto u sedam kategorija i dve specijalne nagrade”, rekla je Obućinski.

Komentari (1)

Ssssss

26.10.2022 12:36

Balkon baš i ne videsmo ali mnogo bogatijih i lepših balkona ima u uličicama oko Autokomande

Magazin