Život

Više kilometara nesreće: Najmanje 200 vozila učestvovalo u lančanom sudaru u Kini

Komentari

Autor: CNN

29/12/2022

-

18:30

Više kilometara nesreće: Najmanje 200 vozila učestvovalo u lančanom sudaru u Kini
Više kilometara nesreće: Najmanje 200 vozila učestvovalo u lančanom sudaru u Kini - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba je poginula u sredu tokom masovnog lančanog sudara u kojoj je učestvovalo više od 200 vozila u centralnom kineskom gradu Džengdžou, javljaju državni mediji. Gomilanje automobila se dogodilo na mostu koji je bio obavijen gustom jutarnjom maglom, zbog čega se više vozila srušilo, navodi državni The Global Times.

profimedia

 

Fotografije sa lica mesta prikazuju dugački most sa više traka, koji se proteže preko polja i Žute reke, prepun vozila naguranih jedno u drugo. Automobili, teretni kamioni, kamioni i druga vozila naslagani su jedni preko drugih.

Na jednom snimku se vidi kako kamion klizi napred, udarivši  u nekoliko manjih automobila, dok u daljini zavijaju sirene. Mnogi vozači i putnici ostali su zarobljeni u svojim automobilima, navodi The Global Times. Na lice mesta stigle su ekipe hitne pomoći i vatrogasne službe, uključujući nadležno osoblje za bezbednost saobraćaja.

profimedia

 

Jedan očevidac je za The Global Times rekao da se kolona nagomilanih vozila  protezalo nekoliko kilometara, a da je vlaga na mostu učinila put posebno klizavim, prenosi CNN.

Rojters navodi da je vidljivost u nekim oblastima tog jutra bila najviše 200 metara, pozivajući se na lokalnu meteorološku agenciju.

Nekoliko sati nakon incidenta, policija je izdala upozorenje da automobili ne prelaze most zbog magle. 

„Zimi je temperatura niska i često ima guste magle“, stoji u objavi saobraćajne policije na svom zvaničnom nalogu na Veibou, kineskoj verziji Tvitera.

Nadležni su apelovali na vozače da voze sporije, koriste adekvatma svetla za maglu i što pre napuste krizna područja.

Nadvožnjak povezuje Džengdžou sa gradom Ksinkiang. Policija je zatvorila most tokom spasilačkih akcija, a saobraćaj je ponovo pokrenut već u toku dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin