Život

Nemački predsednik u neobičnoj situaciji u Maleziji: Štajnmajer prekinuo izjavu za medije kada mu se približio orangutan

Komentari

Autor: Fonet

19/02/2023

-

15:56

Nemački predsednik u neobičnoj situaciji u Maleziji: Štajnmajer prekinuo izjavu za medije kada mu se približio orangutan
Nemački predsednik u neobičnoj situaciji u Maleziji: Štajnmajer prekinuo izjavu za medije kada mu se približio orangutan - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer je, na zahtev čuvara u jednom malezijskom centru za divlje životinje, morao da prekine svoju izjavu za novinare i skloni se na sigurnu udaljenost, objavio je portal A-njuz.

Razlog je bio što se orangutan Edvin, jedan od najvećih primeraka u centru za divlje životinje Semengoh u malezijskom delu ostrva Borneo, uputio prema nemačkom šefu države, koji je u subotu završavao posetu Maleziji.

"Ovo je prvi put da sam se susreo s tom vrstom, mada je genetski materijal navodno veoma sličan našem", rekao je Štajnmajer nakon događaja, koji nije doživeo kao opasan.

profimedia

 

On je uz smeh naveo kako su mu "oni koji su bolje upoznati sa životinjama i njihovim ponašanjem" u parku savetovali da je "u svakom slučaju" bolje izbeći probleme.

Štajnmajer i njegova supruga su prehodno gledali hranjenje životinja, a orangutani su jeli banane, papaje i ananas, javila je agencija DPA.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin