Novosti

Od Trsta do Rijeke za osam evra: Nova železnička ruta spaja tri države i nudi jedinstveni letnji užitak

Komentari

Autor: Euronews

22/05/2024

-

12:56

Od Trsta do Rijeke za osam evra: Nova železnička ruta spaja tri države i nudi jedinstveni letnji užitak
Od Trsta do Rijeke za osam evra: Nova železnička ruta spaja tri države i nudi jedinstveni letnji užitak - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ako ovog leta žudite za putovanjem vozom, svideće vam se ono što ovog leta nude Slovenačke železnice. Ovom rutom voz prolazi kroz tri zemlje i osam gradova za samo dva sata. Petosatna verzija rute obustavljena je pre više od 30 godina, ali će ponovo oživeti ove godine tokom letnjih meseci, pa sve do 30. septembra. Najbolji deo? Putovanje jedva da će i našteti vašem budžetu jer karte koštaju od 8 evra u jednom pravcu.

Nova ruta prati železničku prugu koja je prvo izgrađena pre više od 150 godina pod Austrougarskim carstvom. Omogućava prijatan dug vikend i silazak na raznim stanicama.

Voz polazi iz severoistočnog italijanskog lučkog grada Trsta. Ruta zatim vodi putnike preko granice u Sloveniju gde staje na četiri stanice - Sežana, Divača, Pivka i Ilirska Bistrica.

Ako volite biciklizam, svakako svratite u Ilirsku Bistricu. Posetioci mogu da iznajme e-bicikle i da se kreću po šumovitim stazama, prenosi Euronews.

Voz zatim prolazi u Hrvatsku gde staje u Šapjanu i Opatiji Matulji pre nego što stigne do svoje krajnje destinacije, Rijeke.

Izlaskom na liniju Opatija-Matulji, putnici mogu prenoćiti u susednom opatijskom letovalištu rokoko vila i grand hotela s pogledom na svetlucavi Jadran.

Rijeka je još jedan lučki grad sa šetalištima oivičenim palatama iz habzburškog doba i pozorištem iz 19. veka koje je ukrasio Gustav Klimt.

Vozovi sada saobraćaju svakodnevno u oba smera do 30. septembra.

Voz polazi sa stanice Vila Opičina u predgrađu Trsta u 7.50 časova. U Ilirskoj Bistrici staje u 8.54, a u Rijeku stiže u 9.54.

U suprotnom pravcu, voz iz Rijeke polazi u 18.25 časova i stiže u Vilu Opičina u 20.40 časova.

Pojedinačne karte za odrasle za celo putovanje počinju od 8 evra, ali možete kupiti i pojedinačne karte za svaku deonicu putovanja ako planirate da ulazite i izlazite.

Ova usluga je u ponudi trenutno do 30. septembra, ali se operateri nadaju da će ruta u budućnosti postati trajna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja