Novosti

Seničić tvrdi da je rasprodat veliki broj kapaciteta za Novu godinu: Trebalo bi da ovo bude dobra sezona

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2021

-

21:20

Seničić tvrdi da je rasprodat veliki broj kapaciteta za Novu godinu: Trebalo bi da ovo bude dobra sezona
Seničić tvrdi da je rasprodat veliki broj kapaciteta za Novu godinu: Trebalo bi da ovo bude dobra sezona - Copyright Tanjug/Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je veliki broj kapaciteta za Novu godinu i đački raspust rasprodat, a sa najpopularnijih destinacija imamo informaciju da su njihovi kapaciteti puni i više od 90 odsto, izjavio je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.

On je za Tanjug rekao da najveće intereosvanje postoji za srpske planine Zlatibor, Staru planinu, Kopaonik, Divčibare, Zlatar, kao i za pojedine banje i veće gradove.

"Trebalo bi da ovo bude dobra sezona. Ipak, živimo u vreme pandemije i ono što nas najviše sprečava jeste ta neizvesnost šta će biti i kako ćemo se ponašati veznao za pravila pod kojima možemo da boravimo i putujemo. Tako je i kada je reč o Srbiji", rekao je Seničić.

Podseća da u ovom trenutku još nema zvanične informacije od Kriznog štaba da li će biti dozvoljeno okupljanje na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

"Kada bi se uvele neke restrikcije, kada je reč o proslavi Nove godine konkretno, mislim da bi to značajno uticalo na popunjenost kapaciteta. To je ono što možemo sa sigurnošću da tvrdimo", ističe Seničić.

Tanjug/Tanja Valič

 

Kada je reč o destinacijama van Srbije za koje se naši građani odlučuju, Seničić navodi da je najzanimljivija Jahorina jer se do te planine putuje bez bilo kakvih ograničenja.

Od ostalih destinacija srpskim građanima u ponudi su, kaže Seničić, Bugarska, Mađarska, Turska, Grčka, ali u koje možemo uz određena ograničenja kao što su vakcine i testovi.

U ponudi i toplije destinacije - Egipat, Dubai, Zanzibar

Kada je reč o premijum skijalištima u Francuskoj, Italiji, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, tu su građani Srbije, ukazuje Seničić, dosta limitirani.

Dodaje da građani Srbije ne mogu da putuju u Italiju jer se tamo nalazimo na tzv. "crvenoj listi", u Francuskoj su vrlo restriktivni uslovi koji se menjaju iz dana u dan, dok u Austriju građani Srbije mogu sa zelenim sertifikatom.

Kaže da još nije poznato kakva će pravila važiti u tim ski centrima i dodaje da se te informacije očekuju do katoličkog Božića.

Seničić navodi da su u ponudi i toplije destinacije kao što su Egipat, Dubai, Zanzibar.

"Ipak, za razliku od perioda pre korone, sužen je broj destinacija. Mi smo za trajanje novogodišnjih praznika imali najveći broj ponuda i putnika vezano za zapadnoevropske gradove da li autobuskim ili avio-prevozom, a ove godine toga nemamo", zaključio je Seničić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja