Novosti

Resavska pećina najpopopularnija vikendom, poseti je i do 1.000 turista

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2021

-

11:42

Resavska pećina najpopopularnija vikendom, poseti je i do 1.000 turista
Resavska pećina najpopopularnija vikendom, poseti je i do 1.000 turista - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Resavsku pećinu kod Despotovca, najposećeniju pećinu Srbije, vikendom poseti 1.000 turista, uglavnom pojedinačno, ali se vraćaju i organizovane posete, rekla je danas Tanjugu direktorka Javnog preduzeća "Resavska Pećina" Ana Bogdanović-Nešić.

Ona je navela da preovlađuju porodične posete, ali se vraćaju i organizovane grupe preko poznatih turističkih agencija koje dugi niz godina sarađuju s "Resavskom pećinom".

"Spremno smo dočekali turiste, završili smo sve radove na Resavskoj pećini i Lisinama", istakla je Bogdanović Nešićeva i dodala da je Resavska pećina prešla na rad po letnjem periodu i sada je otvorena od 9 do 20 sati, a poslednji ulazak u pećinu i razgledanje je u 19 sati.

Pixabay

 

 

Ona je dodala de je JP "Resavska pećina" učestovala na Sajmu domaćeg turizma "Upoznaj Srbiju", ovog meseca u Beogradu i Novom Sadu, i uz Resavsku pećinu i Hidrokompleks Lisine predstavili srednjovekovni manastir Manasiju kod Despotovca, Muzej ugljarstva u Senjskom rudniku, smeštajne kapacitete i ugostiteljske objekte na teritioriji opštine Despotovac.

Resavska pećina jedno je od najlepših prirodnih bogastava Srbije, za koju speleolozi tvrde da je speleološki biser pod zemljom, a za turiste je otvorena 1972.godine.

Od 2.830 metara istraženog prostora, za posetioce je dostupno 800 metara. Pre pandemije virusa korone, godišnje je posećivalo oko 70.000 turista, uglavnom školskih ekskurzija.

Komentari (0)

Putovanja