Novosti

U ovom delu Italije turistima će plaćati da dođu: Jedini uslov je da ostanu minimum dva noćenja

Komentari

Autor: ShengenVisaInfo.com

09/10/2022

-

20:53

U ovom delu Italije turistima će plaćati da dođu: Jedini uslov je da ostanu minimum dva noćenja
U ovom delu Italije turistima će plaćati da dođu: Jedini uslov je da ostanu minimum dva noćenja - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Za razliku od Venecije, grada za koji od 2023. treba da platite ulaz da biste ga posetili, italijanski region Furlanija-Julijska krajina planira da plaća turistima koji ga posete po novoj šemi koja je nedavno uvedena.

Nove promene uvede su kako bi se oživeo turistički sektor u ovoj oblasti budući da se smatra jednom od najmanje posećenih u Italiji, prenosi ShengenVisaInfo.

Pored toga, potvrđeno je da će svi posetioci imati pravo da putuju širom zemlje vozom bez plaćanja nakon što su zvaničnici naglasili da će to biti slučaj u čitavoj Italiji. Glavni razlog je pomoć u promovisanju održivijeg turizma.

Kako bi privukli veći broj posetilaca u ovu oblast, zvaničnici su potvrdili i da će turistima davati kartice koja omogućavaju besplatan ulaz u muzeje, besplatan javni prevoz, kao i popuste na drugim mestima.

Turisti će takođe imati pravo da putuju državnim vozovima Trenitalia, redovnim regionalnim linijama Intercity, kao i brzim linijama Frecce. Da bi uživali u besplatnom putovanju vozom, posetioci su u obavezi da rezervišu paket aranžman, uzimajući u obzir i smeštaj u nekom od hotela koji učestvuje u inicijativi; pri rezervisanju aranžmana na minimum dva noćećnja, cena povratne karte će biti odbijena kao popust od ukupnog iznosa, navodi CNN.

Pixabay

 

Za razliku od Furlanija-Julijske krajine, vlasti u Italiji su ranije potvrdile da će od 1. januara 2023. godine svi putnici koji planiraju da posete Veneciju plaćati taksu.

Takođe je naglašeno da će se karte kretati od tri do deset evra, dok će cena zavisiti od doba godine. Osim toga, posetioce koji sa sobom nemaju važeću kartu vlasti u ovom gradu će odbijati na ulazu u Veneciju.

Inače, prethodni izveštaj koji je objavilo Udruženje trgovaca "Comfommercio" pokazao je da će prihod od turizma Italije ovog leta dostići skoro 17 milijardi evra prihoda. Glavni pokretači oporavka ove industrije bili su građani SAD, sa ukupo 2,2 miliona američkih posetilaca za koje će se očekivalo da će zemlji doneti 2,1 milijardu evra u periodu između jula i septembra ili 20 odsto više u poređenju sa nivoima pre pandemije.

Nedavni podaci o elektronskom fakturisanju otkrili su da je u prvoj polovini ove godine zabeležen značajan porast broja dolazaka, kao i popunjenosti soba.

Međutim, nedavna analiza Svetskog saveta za putovanja i turizam (VTTC) otkrila je da će četvrtina miliona radnih mesta u italijanskom sektoru putovanja i turizma ostati upražnjena i ove godine.

 

Komentari (0)

Putovanja