Novosti

Luštica Bay dobija obrise grada, ali šarm primorskog sela ostaje vidljiv na svakom koraku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/10/2022

-

10:07

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Kompleks Luštica Bay smešten je u idiličnom krajoliku u kom se planine Bokokotorskog zaliva, koje su prirodno blago pod zaštitonom Uneska, spajaju sa Jadranskim morem. Arhitektonski koncept je upravo i osmišljen sa svešću o ovom okruženju.

Štaviše, Luštica bay je osmišljen da bude čitav mali grad sa šarmom primorskog sela, ali i svim sadržajima potrebnim za dinamičan gradski život.

"To je jedna stavka koja nas izdvaja, dakle to nas autentičnim i drugačijim od ostalih. Luštica je građena na jednoj zelenoj površini, poštujući okruženje i trudeći se da ne ugrožava sve ono što su lepote Crne Gore", kaže Milica Starčević, menadžerka za poslovni razvoj Luštice Bay.

Novosti u izgradnji kompleksa nedavno su predstavljene gostima na gala koktelu u "Salonu 1905" u zgradi Geozavoda, a tu su saopštenje i lepe vesti, odnosno da će svega 10 osto površine koju kompleks zauzima biti pod malterom i ciglom. 

Dve najveće atrakcije Luštica Bay svakako su Marina Village, ali i novi kvart Centrale koji će predstavljati urbano i poslovno središte sa centralnim trgom koji je omišljen po uzoru na šarmantne italijanske piazze.

promo

 

Ovo je trenutak, naglašavaju u organizaciji, da se domaći preduzetnici i njihovi brendovi pozicioniraju u srcu grada.

"Sam projekat je građen u filozofiji održivog razvoja koristeći najprirodnije materijale, od luštičkog kamena do svih ostalih materijala koji na neki način doprinose tome da ne ugrožavamo prirodu, nego je ulepšavamo", ističe Starčević.

Aktivan stil života takođe se podrazumeva. Luštica Bay nudi rezidentima i posetiocima mnoštvo kulturnih i sportskih sadržaja. U pondi su joga, biciklizam, jedrenje, ronjenje, a za timske igrače sportski tereni takođe nude širok izbor - odbojku na pesku, košarku, mini fudbal ili tenis.

Luksuz je ovde takođe vidljiv na svakom koraku - butici za ljubitelje šopinga, restorani, barovi i kafići sa bogatom ponudom za hedoniste. A za smeštaj, tu je hotel sa pet zvezdica The Chedi.

promo

 

Za decu i porodice tu je i dečji klub s plažnim aktivnostima, tematskim igrama, umetničkim i zanatskim radionicama. Ljubitelji umetnosti mogu uživati u amfiteatru na otvorenom uz kulturne priredbe, koncerte i izložbe, a noćni život je takođe sadržajan. Dakle, kalendar događaja je popunjen i to tokom cele godine.

S novim kvartom Centrale Luštica Bay dobija obrise grada. To je, kako kažu, od početka suština vizije ovog projekta. 

Komentari (0)

Putovanja