Novosti

Er Srbija uvela direktnu vezu do Napulja, letovi dva puta nedeljno

Komentari

Autor: Tanjug

19/05/2023

-

14:04

Er Srbija uvela direktnu vezu do Napulja, letovi dva puta nedeljno
Er Srbija uvela direktnu vezu do Napulja, letovi dva puta nedeljno - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Er Srbija je danas, letom JU552 u 12.40 časova, uspostavila letove na novoj liniji između Beograda i Napulja. Srpska nacionalna avio-kompanija je saopštila da će letove do glavnog lučkog grada na jugu Italije obavljati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom. 

Inauguracioni let Er Srbije svečano je dočekan na napuljskom međunarodnom aerodromu, smeštenom šest kilometara severoistočno od centra Napulja. 

"Italija sa punim pravom nosi epitet jedne od najlepših zemalja sveta, koju godišnje posete milioni turista, vraćajući joj se inspirisani italijanskim stilom života, jezikom, muzikom, bogatim kulturno-umetničkim nasleđem, modom i naravno hranom", istakao je viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja Er Srbije, Bojan Aranđelović.

"Italija je jednako privlačna turistima tokom sva četiri godišnja doba i uvek ima šta da ponudi, od Dolomita i Alpa na severu, preko nestvarnih pejzaža centralnog dela zemlje do najlepših plaža na jugu", dodao je.

"Broj destinacija do kojih naša kompanija leti u toj mediteranskoj zemlji neprekidno se povećava. Najnovija destinacija u našoj mreži je Napulj, treći najveći grad u Italiji. Zahvaljujući direktnoj i redovnoj liniji do prestonice najbolje pice na svetu", obala Amalfi, Kapri i Vezuv nikada nisu bili bliži“, rekao je Aranđelović. 

Naveo je da će, pored direktnih letova ponedeljkom i petkom, putnici biti u mogućnosti da stignu do Napulja i preko rimskog aerodroma Fjumićino, kombinujući redovne letove do italijanske prestonice sa brzim vozovima kompanije Trenitalia koji saobraćaju od rimskog aerodroma do glavne železničke stanice u Napulju.

Iz Er Srbije su naveli da je Napulj grad bogate istorije, neverovatne arhitekture i kulturnog nasleđa, kao i da ga krase ga tvrđave Kastel del'Ovo i Nuovo, katolička neoklasična bazilika San Frančesko i Paola, katedrala Duomo i kraljevska palata Palaco Reale. 

"Ljubitelje istorije obradovaće mogućnost posete drevnom rimskom gradu Pompeii i arheološkom nalazištu Herculaneum. Iako se Napulj smatra rodnim mestom pice, ne propustite da probate neverovatne morske plodove, kao i ukusno voće i povrće koje se uzgaja na vulkanskom tlu oko Vezuva", navela je Er Srbija.

Komentari (0)

Putovanja