Novosti

Seničić: Oko 100 državljana Srbije na Siciliji bezbedno, sutra informacije od Er Srbije o eventualnom vanrednom letu

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2023

-

22:10

Seničić: Oko 100 državljana Srbije na Siciliji bezbedno, sutra informacije od Er Srbije o eventualnom vanrednom letu
Seničić: Oko 100 državljana Srbije na Siciliji bezbedno, sutra informacije od Er Srbije o eventualnom vanrednom letu - Copyright Dragan Milovanović

veličina teksta

Aa Aa

Oko 100 državljana Srbije ostalo je na Siciliji zbog aktivnosti vulkana Etna, koji je doveo do zatvaranja aerodroma u Kataniji, izjavio je večeras za Tanjug direktor Jute Aleksandar Seničić i dodao da očekuje da će sutra od Er Srbije dobiti informacije da li postoji šansa da se organizuje vanredni let kako bi se oni vratili u Srbiju.

Seničić je za Tanjug rekao da je oko 70 osoba otišlo u individualnom aranžmanu na Siciliju, dok je oko 30 njih otputovalo u okviru turističkog programa jedne turističke agencije.

Svi oni su bezbedni, naglasio je Seničić.

Seničić je rekao da nema informacije o tome kako su se snašli oni koji su individualno putovali, a da su oni koji su otišli preko agencije "vraćeni u hotel i dobili su smeštaj".

On je naglasio da, ukoliko iz tehničkih razloga ne bude bilo moguće da Er Srbija pošalje avion van redovne linije, prvi sledeći redovan let u petak.

"Agencija će sa 30-ak putnika videti da li mogu da ostanu tamo do petka. Ukoliko ne mogu, onda se otvara mogućnost da se vrate preko neke druge destinacije, da se brodom ili trajektom prebace na Maltu ili neku drugu destinaciju i da se odatle vrate za Srbiju", rekao je on.

I pored toga što je aerodrom u Kataniji u međuvremenu ponovo otvoren, Seničić je naveo da nije dovoljno samo otvaranje aerodroma, već da i prevoznik mora da ispoštuje sve procedure i ponovo dobije dozvolu.

Istovremeno, kako kaže, pitanje je da li Er Srbija sada ima slobodnih aviona koji mogu da polete.

"Mi očekujemo sutra u toku dana da imamo informacije od Er Srbije da li postoji šansa da se naknadno pošalje avion da se vrate ti ljudi. U svakom slučaju neće biti ostavljeni tamo", poručio je Seničić. 

Aerodrom u gradu Katanija na italijanskom ostrvu Sicilija ponovo je danas otvoren, nakon što su svi letovi bili suspendovani zbog erupcije vulkana Etna, saopštila je uprava aerodroma.

Do erupcije Etne, najaktivnijeg evropskog vulkana, došlo je juče, a svi letovi sa aerodroma i ka njemu bili su suspendovani, prenosi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja