Sezona

Pet plaža u Crnoj Gori koje su među najlepšima u Evropi, a malo ko za njih zna

Komentari

Autor: Tara Tomović

10/07/2021

-

09:22

Pet plaža u Crnoj Gori koje su među najlepšima u Evropi, a malo ko za njih zna
Pet plaža u Crnoj Gori koje su među najlepšima u Evropi, a malo ko za njih zna - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Upravo nekim od najlepših plaža na Jadranu, Crna Gora duguje ime Biser Jadrana. Obala duga 295 kilometara nudi posetiocima neverovatno širok spektar od 117 plaža. Za mnoge su to spektakularne uvale i plaže sa tirkiznim bojem mora. Bilo da je reč o peščanim, a ponajviše šljunkovitim, za svakoga postoji ono nešto.

Iako je Crna Gora srpskim turistima odavno poznata, ne biste verovali da se uvek može otkriti nešto novo. Tako vam u nastavku predstavljamo pet manje poznatih plaža koje su vredne obilaska.

Plaža Pecka, Luštice

Tara Tomović/Euronews

 

Nekada se do ove plaže moglo doći samo barkom, međutim otkako je nikao obližnji kamenolum, put kojim se do njega dolazi, postao je i put do plaže. Plaža se nalazi nedaleko od Tivta, tačnije kada se krene putem ka Plavim horizontima i Oblatnom. Malena šljunkovito-peščana plaža do pre neku godinu bila potpuno divlja, ali sada se na njoj nalazi ambijentalni bar koji će ugođaj učiniti potpunim.

Plaža Trsteno, Budva

Youtube/Screenshot/Andrew T

 

Plaža Trsteno smeštena je izmešu dva rta, a nalazi se na putu između plaža Jaz i Ploče, tačnije šest kilometara od centra Budve. U pitanju je jedna od najatraktivnijih peščanih plaža u Crnoj Gori, a zbog njenog položaja plićak je dugačak oko 50 metara, pa tako predstavlja idealan izbor za decu. Ipak, zbog dva restorana koja se nalaze na plaži i njene veličine, poželjno je doći ranije kako biste našli slobodno mesto.

Perazića do, Petrovac

Unsplash

 

Smeštena je u zalivu ispod manastira Reževići i do nje se dolazi skretanjem sa magistralnog puta Budva-Petrovac. Prekrivena je peskom i šljunkom, a dugačka je svega 40 metara. Ukoliko niste krenuli kolima put plaže, do nje možete doći i pešaka od Petrovca i iskusiti neke od najlepših kutaka Crne Gore – šetnju od dva kilometra nećete osetiti, a ni zaboraviti.

Tara Tomović/Euronews

 

Miris šume i mora, tuneli na čijem vas kraju čeka neki novi raj, samo su deo dvokilometarskog puta u kojem ćete uživati više nego ikad.

Plaža Veliki Pjesak, Bar

Wikipedia.org/Joergsam

 

Plaža Veliki Pjesak nalazi se u mestu Dobre Vode koje je od Bara udaljeno nekih osam kilometara. Ovaj gradić se naziva i vazdušnom banjom zbog ukrštanja različitih vetrova koji duvaju s planine i mora. Peskovito-šljunkovita plaža je dugačka 500 metara, a široka 29 metra, a posebno je poznata po jednom od najlepših zalazaka sunca i prelepoj boji mora.

Drobni pjesak, Petrovac

Wikipedia.org/anjči

 

Iako se plaža nalazi na oko 12 kilometara udaljenosti od Petrovca ka Baru, pravi je podvig stići do nje, a još veći vratiti se. Ali, onda kada prođete sve prepreke i ugledate tirkizno plavo more i sitan pesak kojim je ova plaža prekrivena, biće vam jasno da se vaš trud isplatio. Plaža Drobni pijesak je zvanični nosilac Plave zastavice za prošlu godinu, te se pretpostavlja da će to odličje poneti i ove godine.

Ako vam se dolazak čini prekomplikovanim, imate i mnogo jednostavniju opciju na raspolaganju. U toku letnje sezone je dostupan izlet brodićem do ove plaže i to iz pravca Petrovca i Budve.

 

Komentari (0)

Putovanja