Fudbal

TSC po prvi put u Evropi: Topolčani gostuju Vest Hemu

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2023

-

10:00

TSC po prvi put u Evropi: Topolčani gostuju Vest Hemu
TSC po prvi put u Evropi: Topolčani gostuju Vest Hemu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prošle sezone Vest Hem je odneo trofej Lige konferencije, a ove ima u planu da dogura što dalje u jačem fudbalskom takmičenju - Ligi Evrope, ali najpre mora da prevali prvi korak protiv TSC-a, na svom terenu (21.00, TV Arena 2 Premium). 

Trener srpskog predstavnika istakao je pred ovaj duel da njegov klub piše istoriju.

"Pre svega čestitke Vest Hemu na osvajanju Lige konferencija i čast nam je što smo gosti ovako velikom klubu u Ligi Evrope. Izazov nam je, znamo kakva je istorija Vest Hema. Oseti se čim se dođe na stadion da je to veliki klub. Mi pišemo istoriju i želimo da imamo čime da se pohvalimo. Imamo sreću da je i naš stadion izuzetan, pa nemamo ni strah ni opterećenje kad vidimo lep stadion. I naš motiviše. Više volim da inspirišem igrače, nego da im sputavam želju i ambiciju. Ideja je jasna i ja nisam pristalica menjanja nečeg što je bazično. Moguće da ćemo sutra biti više u niskoj zoni, ali to nije zbog našeg opredeljenja, nego zbog kvaliteta protivnika. Imali smo dobre defanzivne treninge, znamo šta bi trebalo da radimo sa loptom, a šta bez lopte. Videćemo koliko će nam protivnik dozvoliti", ocenio je Lazetić.

Njegov kolega, Dejvid Mojes, nije propustio da pohvali rivala i apostrofira da će meč biti veoma težak.

"Za njih je dobra stvar što su ovde. Gledali smo njihove utakmice sa Bragom i stekli predstavu na kom su nivou. Oni su zaista dobro otvorili sezonu u svojoj ligi i znamo da će biti teška utakmica sutra", rekao je Mojes.

TSC dolazi u London u zaista dobroj formi, budući da je u seriji od pet vezanih pobeda u domaćem prvenstvu, dok je na drugoj strani Vest Hem sezonu otvorio remijem protiv Bormnuta, a onda vezao tri pobede, da bi pre nekoliko dana upisao prvi poraz u sezoni, i to od Mančester sitija.

Liga Evrope, 1. kolo

Grupa A

Olimpijakos - Frajburg 21.00 (TV Arena Premium 2)

Vest Hem - TSC 21.00 (TV Arena Premium 1)

Komentari (0)

Sport