Fudbal

Čukarički u Ligi konferencije: "Brđani" gostuju Ferencvarošu Dejana Stankovića

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2023

-

12:00

Čukarički u Ligi konferencije: "Brđani" gostuju Ferencvarošu Dejana Stankovića
Čukarički u Ligi konferencije: "Brđani" gostuju Ferencvarošu Dejana Stankovića - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Čukaričkog igraju večeras utakmicu prvog kola grupe F Lige konferencija protiv Ferencvaroša (18.45, TV Arena Premium 1).

Biće to veliki izazov za "brđane", čiji je trener, Igor Matić, rekao da pobeda protiv Crvene zvezde može da bude model igre koji njegova ekipa želi da ponovi.

"Istorijska utakmica za nas i to je ogroman motiv i igračima i meni. Za ovakve utakmice se živi. Protivnik je izuzetno jak, petostruki uzastopni šampion Mađarske, sa odličnim timom i kvalitenim igračima, ali i mi vidimo svoju šansu i igraćemo hrabro i odvažno sa željom da ostvarimo pozitivan rezultat. Prema protivniku imamo uvek respekt, ali ne i strah, uvek ćemo igrati sa željom da ostvarimo dobar rezultat. Pobeda protiv Crvene zvezde može da bude model, ali svaka utakmica je drugačija. Nema euforije posle te pobede, naprotiv, jeste važna pobeda protiv velikog kluba, ali to ne sme da nas zavara i zaustavi na putu ka našim ciljevima", rekao je Matić na konferenciji za medije.

Sa druge strane, Ferencvaroš sa klupe predvodi srpski trener, Dejan Stanković, koji je pred ovaj istakao sledeće:

"Poslali smo ljude i mi smo gledali utakmicu protiv Crvene zvezde. Hrabar Čukarički koji je uz poštovanje i bez straha igrao protiv Zvezde. Miks iskustva i mladosti i poznato je da kada nemaš šta da izgubiš, tvoja situacija je drugačija. Naravno, mora da postoji doza sreće. Čukarički je zasluženo pobedio i poslao jaku poruku i nama", iskren je Stanković.

Čukarički nije imao sjajan start sezone, ali trjumf nad crveno-belima u prošlom kolu može da bude sjajaj vetar u leđa da se i protiv Ferencvaroša ostvari dobar rezultat. Mađarski tim je ipak u boljoj formi, budući da je trenutno u seriji od šest pobeda.

Grupa F

Ferencvaroš - Čukarički 18.45 (TV Arena Premium 1)
Genk - Fiorentina 18.45 (TV Arena sport 3)

Komentari (0)

Sport