Fudbal

Najmlađi sin Patrika Klajverta potpisao profesionalni ugovor sa Barselonom

Komentari

Autor: Euronews

25/09/2023

-

16:43

Najmlađi sin Patrika Klajverta potpisao profesionalni ugovor sa Barselonom
Najmlađi sin Patrika Klajverta potpisao profesionalni ugovor sa Barselonom - Copyright Twitter/FC Barcelona

veličina teksta

Aa Aa

Šon Patrik Klajvert, najmlađi sin nekadašnjeg holandskog napadača Patrika Klajverta potpisao je danas sa navršenih 16 godina prvi profesionalni ugovor sa Barselonom.

Talentovani napadač, koji u ovom uzrastu nagoveštava da bi mogao da dosegne nivo karijere oca, pre sedam godina je stigao u "La Masiju" iz Pari en Žermena. Dokazao se igrama u kadeteskoj konkurenciji, od prošle godine je i član selekcije Holandije do 16 godina, pa Barselona nije želela da ga eventualno izgubi i sa njim je potpisala prvi profesionalni ugovor.

Šon nije poznat samo kao nadareni napadač, već i kao pasionirani kuvar! Sklonost ka kuvanju iskazao je od malih nogu, ima svoje naloge na Instagramu i Jutjubu, a objavio je već i dve knjige: "Kuvajte sa Šonom" (2018) i Vegan sa "Šonom" (2020). Treba istaći da je 2017. godine bio i najmlađi sportista ikada koji je imao potpisan sponzorski ugovor sa Najkom! On je obnovljen pre godinu dana.

 

 

Patrik Klajver ima četvoricu sinova, od koji su trojica fudbaleri (napadač Džastin igra u Bornmutu, štoper Ruben u Dordrehtu i napadač Šon u kadetima Barselone), jedino je Kinsi van ovog sporta.

Komentari (0)

Sport