Fudbal

Radio "Marka" tvrdi: Ćabi Alonso menja Anćelotija u Realu od leta 2024. godine

Komentari

Autor: Euronews

25/09/2023

-

21:47

Radio "Marka" tvrdi: Ćabi Alonso menja Anćelotija u Realu od leta 2024. godine
Radio "Marka" tvrdi: Ćabi Alonso menja Anćelotija u Realu od leta 2024. godine - Copyright Tanjug/AP Photo/Roberto Pfeil

veličina teksta

Aa Aa

Ćabi Alonso, trener Bajera iz Leverkuzena trebalo bi od leta 2024. godine da postane trener Real Madrida, tvrdi radio "Marka". Prestižni španski medij tvrdi da je predsednik Florentino Perez čvrsto odlučio da trener Bajera iz Leverkuzena i bivši igrač "kraljevskog kluba" nasledi Karla Anćelotija na klupi od leta 2024. godine.

Zna se da "Karlito" na kraju sezone odlazi drugi put iz Madrida i da će preuzeti selekciju Brazila, a na sportskom sektoru je bilo teško breme da pronađe adekvatnog naslednika koji bi nastavio sa započetim projektom Italijana. Ćabi Alonso od 2022. godine radi odličan posao u Leverkuzenu, ovog leta je bio na ceni, stigla je ponuda PSŽ, ali se Španac odlučio za produžetak ugovora sa Bajerom.

 

 

Real ne zove dva puta, tako da je sigurno da će nekadašnji sjajni igrač i reprezentativac Španije, koji je pet sezona nosio dres Reala (2009-2014) rado prihvatiti izazov. Po završetku karijeru i sticanju diplome radio je nekadašnji igrač kao trener u omladinskoj školi Reala pre nego što je 2019. godine preuzeo "B" tim Sosijedada.

Zašto Ćabi Alonso? Madriđani su prilično podmladili tim, stiže na leto 2024. i mladi Brazilac Endrik, gotovo izvesno i Kilijan Mbapem, a Baskijac je u Leverkuzenu pokazao da ume da napravi i igru i rezultate sa talentovanim igračima. Uz ofanzivni fudbal koji gaji, zna kako diše Real Madrid, ima autoritet i sjajnu karijeru iza sebe. Dovoljno da bude izbor Reala, mada se mogu očekivati demanti i od strane španskog giganta i od strane trenera Leverkuzena. Sezona je tek počela, jun 2024. godine je daleko, a i Bajern, klub u kome je ostavio veliki pečat kao igrač razmišlja o njemu...

Komentari (0)

Sport