Fudbal

Miloš Vazura o odlaganju derbija: Postoje bitnije stvari od fudbala

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2023

-

12:22

Miloš Vazura o odlaganju derbija: Postoje bitnije stvari od fudbala
Miloš Vazura - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Republike Srbije proglasila je 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti zbog tragičnih događaja i zločina prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Zbog svega toga Zajednica Superlige i Fudbalski savez Srbije doneli su odluku o odlaganju svih fudbalskih mečeva na teritoriji Srbije, samim tim neće se igrati ni utakmice u najjačem, kao i  u drugom po rangu takmičenju u državi, koji su bili planirani za utorak i sredu.

Takođe, pomeren je i 171. "večiti derbi", planiran za sredu u 19 časova na stadionu Partizana. Potvrdu o odlaganju dobili smo i od generalnog direktora Partizana Miloša Vazure.

"U komunikaciji smo s ljudima iz Superlige Srbije i Fudbalskog saveza Srbije, rečeno nam je da će kolo biti odloženo, a samim tim i 171. 'večiti derbi' zbog tragedije i zločina koji su se dogodili na Kosovu i Metohiji, očekujemo zvanični dopis. Sve je bilo spremno za derbi, ali nije tema fudbal, neke druge stvari su bitnije. Koristim priliku i da izrazim saučešće u svoje lično ime i ispred Partizana porodicama nastradalih", rekao je direktor Partizana.

Glavni i odgovorni urednik TV Arena Sport, Ivan Radulović, saopštio je gledaocima da će se narednog vikenda igrati utakmice šampionata Srbije, ali po rasporedu, odnosno mečevi 10, a ne odloženog devetog kola, čiji će termin naknadno biti poznat.

 

Komentari (0)

Sport