Fudbal

Osimenov menadžer najavio tužbu protiv Napolija

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2023

-

12:19

Osimenov menadžer najavio tužbu protiv Napolija
Osimenov menadžer najavio tužbu protiv Napolija - Copyright Tanjug/(Tano Pecoraro/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Menadžer fudbalera Napolija Viktora Osimena, Roberto Kalenda, najavio je pokretanje tužbe protiv šampiona Italije zato što je klub iz Napulja na društvenim mrežama ismejao nigerijskog napadača, prenosi BBC.

Napoli je na svom nalogu na TikToku objavio video snimak sa meča sa Bolonjom (0:0). Osimen je na tom duelu promašio penal za Napoli. Nigerijski napadač je zamenjen u finišu utakmice, a tom prilikom se verbalno sukobio sa trenerom Rudijom Garsijom. Nigerijski fudbaler se dan kasnije izvinio treneru i saigračima za svoje ponašanje.

Međutim, Napoli je u video snimku ismejao svog napadača zbog frizure i promašenog penala. Snimak je nekoliko sati po objavljivanju izbrisan sa društvenih mreža kluba.

"Ono što je objavljeno na zvaničnom TikTok profilu Napolija je neprihvatljivo. Prvo je javno objavljen video koji vređa Viktora. To što je video kasnije izbrisan ne umanjuje činjenicu da je naneta teška šteta igraču, koji u poslednje vreme dovoljno pati zbog lošeg tretmana u medijima i lažnih vesti. Zadržavamo pravo da preduzmemo sve korake kako bi zaštitili Osimena, uključujući i tužbu", napisao je Kalenda na društvenoj mreži X.

Italijanski mediji navode da je nigerijski napadač na svom Instagram nalogu izbrisao sve fotografije u dresu Napolija.

Osimen je stigao u Napoli 2020. godine iz Lila za 81,3 miliona evra. On ima ugovor sa Napolijem do juna 2025. godine.

Komentari (0)

Sport